Így drágulnak a Vodafone tarifái

Kapcsolódó cikkek

Így drágulnak a Vodafone tarifái

Így drágulnak a Vodafone tarifái

pénzügy

2 perc

A várakozásokkal ellentétben a Vodafone Magyarország az inflációkövető 22,01 százalék helyett 15,4 százalékos díjkorrekciót alkalmaz a publikus tarifákat használó lakossági és kisvállalati havi előfizetések esetében. A cég emellett bejelentette, hogy ezen ügyfelek számára nyújtott egyes kedvezmények mértéke is 15,4 százalékkal emelkedik majd 2024 márciusától.

Az érintett ügyfelek a decemberi számlalevelekkel együtt kapnak hivatalos tájékoztatást a tarifákat és a kedvezményeket is érintő díjváltozásról.

Az elmúlt hónapok kedvező gazdasági hatásainak köszönhetően – így az infláció csökkenése vagy a hírközlési szolgáltatókat terhelő közműadó, illetve a távközlési pótadó fokozatos kivezetése –, továbbá az ügyfelek anyagi terheinek mérséklése érdekében váratlan lépést tett a Vodafone Magyarország. 

A vállalat ugyanis a várakozásokkal ellentétben az előző évi KSH fogyasztói árindex – a megelőző év augusztus 31. és az azt megelőző év szeptember 1. közötti időszak átlaga – alapján számított 22,01 százalék helyett 15,4 százalékos díjkorrekciót alkalmaz majd a publikus tarifákat használó lakossági és kisvállalati ügyfelek havi előfizetési díjában. 

Most először fordul majd elő, hogy az inflációkövető díjkorrekciót a szolgáltató nem a januári, hanem a 2024. márciusi előfizetői számlákban aktiválja majd. A cég a díjkorrekcióval megegyező mértékben, azaz 15,4 százalékkal növeli a lakossági és a kisvállalati szegmensben az előfizetők által igénybe vehető egyes kedvezmények mértékét is. Mindezeknek köszönhetően a távközlési cég éves szinten csaknem 40 százalékkal mérsékli a lakossági és kisvállalati ügyfelek anyagi terheit a 22,01 százalékos automatikus díjkorrekcióhoz képest.  

A Vodafone a hazai távközlési szolgáltatók közül elsőként reagált a külső gazdasági tényezők kedvező alakulására.