Tarol az Apple Pay

Tarol az Apple Pay

Tarol az Apple Pay

pénzügy

2 perc

A korszerű mobilfizetési rendszeren keresztül lebonyolított tranzakciók száma mintegy 450 százalékkal emelkedett éves szinten április végéig.

A tömegközlekedésben terjeszkedne az Apple Pay

A márciusi tajvani és írországi bevezetést követően a fizetési szolgáltatás már 15 országban elérhető. Ezeken a piacokon eddig mintegy 20 millió érintés nélküli tranzakciók lebonyolítására alkalmas terminált helyeztek üzembe, az Egyesült Államokban 4,5 millió automata alkalmas a szolgáltatás igénybe vételére. 

Az eddigi tapasztalatok szerint a mobiltárca használata ugrásszerűen megnőtt az elfogadóhelyek számának bővülésével párhuzamosan, főleg ennek köszönhető a négyszeres növekedés a tranzakciók számában is. Az Egyesült Királyságban például a terminálok száma ebben az időszakban 44 százalékkal növekedett, a havi szinten lebonyolított Apple Pay fizetések aránya pedig csaknem 300 százalékkal bővült.

Japánban – ahol a mobilfizetési rendszer októberben kezdte meg hódító körútját – máris több mint fél millió felhasználó regisztrált, akik havonta megközelítőleg 20 millió fizetést kezdeményeznek.

Az Apple jelenleg azon dolgozik, hogy még az idei évben bevezessen egy peer-to-peer (P2P, személyközi) fizetési rendszert, emellett pedig megkezdené a prepaid (előre fizetett) kártyáinak forgalmazását, melyek a P2P-rendszerhez kötődnének.

A várakozások szerint év végére mintegy 3,4 milliárd okostelefon lesz kompatibilis az Apple Pay, a Samsung Pay és az Android Pay mobilfizetési rendszerekkel, ráadásul ez a szám 5,3 milliárdra emelkedhet 2021-re. 

Forrás: NFC World+