A CES legfurcsább kütyüi

A CES legfurcsább kütyüi

A CES legfurcsább kütyüi

szórakozás

4 perc

A világ legnagyobb technológiai expóján minden évben felvonulnak a legnagyobb gyártók legmodernebb fejlesztései, azonban ezek mellett mindig felbukkannak a különleges apróságok is.

A Las Vegas-ban kiállított újdonságok egy része megmutatja, milyen trendek uralják majd a tech-világot a következő hónapokban, egy másik részük viszont a bizarrságuk miatt érdekes. Az idei, január elején lezajlott Consumer Electronics Show attrakciói között találkozhattunk mindenfélével az okoshajkefétől kezdve, az intelligens fogkefén át a cipőig, melynek viselője séta közben összegyűjtheti a morzsákat és az apró szemeteket. 

Kérastase Hair Coach

Tudja, mi hiányzik a jelenlegi hajkeféjéről? Nem, nem a puhább sörték, vagy a hajformázást megkönnyítő design – hanem az internetkapcsolat. A gondolat a L’Oreal, a Nokia-tulajdonban lévő fitness tech-startup Withings és a luxus-hajápolókat gyártó Kérastase feltalálóinak fejéből pattant ki. A három cég egy olyan okosfésű piacra dobásán dolgozik együtt, amely a mikrofonja segítségével „hallja” a fésülés hangját, de van benne gyorsulásmérő, giroszkóp és egyéb szenzorok is. Az adatok a hajkeféből egy applikációba érkeznek, amelynek a segítségével megelőzhetjő a haj károsodása. A hajkefében az ára a legmeglepőbb, 2017 közepén tervezik piacra dobni, „200 dollár alatti” áron – ez drágább, mint a mostani felsőkategóriás termékek a piacon.

Hushme arcmaszk

Mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor össze vagyunk zárva valakivel a kávézóban, a buszon, vagy mondjuk a reptéren, aki rettentő hangosan beszél a telefonjába. A HushMe-t pont ezeknek az embereknek találták ki, bár látszólag elég kényelmetlen és bizarr megoldásnak tűnik. Az eszköz gyakorlatilag egy kipárnázott maszk, amelyhez két füldugó is csatlakozik. A készülék befedi a beszélő száját, és így tompítja a beszélgetés zaját. Nagy kérdés persze, hogy ki szeretné majd viselni?

Swagtron Swagsurf elektromos szörfdeszka

A Swagtron azt reméli, hogy a 2016-ot domináló elektromos gördeszkák 2017-re a strandokat is meghódítják. A cég most dobta piacra új, 2400 dolláros motoros szörfdeszkáját, amely 24 km/órás csúcssebességet is képes a vízen elérni. Remélhetőleg a Swagsurf akkumulátora  már nem melegszik túl, mint ahogy az a Swagtron korábbi járgányaira jellemző volt.

Denso Vacuum Shoes

Talán ez az a fejlesztés, amely a CES legkülönösebb háztartási berendezésének járó díjat elnyerhetné. A japán Denso cég mutatta be azt a porszívó-cipőt, amelyet ha felveszünk és járkálunk vele, felszívja az utunkba kerülő koszt. A CNET magyarázata szerint a cipő sarkába épített pedál aktiválja a motort, így a cipő, ha szemét közelébe kerül, beszippantja és a talpba épített apró tartályban tárolja. Az mindenesetre adhat némi reményt, hogy a cipőnek egyelőre csak a prototípusát mutatták be, így nem biztos, hogy valaha is találkozni lehet majd velük az utcán.

Forrás: Time