IFA 2016 – Visszatérés a hagyományokhoz

IFA 2016 – Visszatérés a hagyományokhoz

IFA 2016 – Visszatérés a hagyományokhoz

szórakozás

2 perc

Hosszú utat tettek meg a viselhető kiegészítők, mióta az első okosórák és fitneszkütyük megjelentek, pedig csak néhány évről van szó. Azóta a gyártók rájöttek, hogy a vásárlók sokkal inkább preferálják a letisztult és stílusos külső mögé rejtett technológiai tudást.

A különböző viselhető kütyüket gyártó cégek sokszor csak a piacra dobás után, élesben tanultak a hibáikból. Az első kereskedelmi forgalomba került termékek sokszor funkcióikat tekintve már teljesen használhatóak voltak, ám mégis túlságosan hiányzott belőlük a stílus ahhoz, hogy valóban elterjedjenek a mainstream fogyasztók körében.

Ha az idei berlini IFA szakkiállításon felvonult új eszközök sorát vesszük végig, akkor viszont már látszik, hogy a divat és a technológiai tudás egyre szebben és okosabban ötvözhető, és a csatlakoztatott órák, fitneszkütyük egy teljesen új – kifejezetten előnyös külsővel rendelkező – generációja lesz látható a polcokon.

Asus Zenwatch

Két éve az Android Wear operációs rendszer egyik úttörőjeként az ASUS is azt hitte, hogy a szögletes okosóra a legnagyobb divat, persze nem is volt sok más lehetősége, hiszen valóban kerek képernyők ekkor még ebben a szegmensben nem is léteztek. Az új Zenwatch 3 azonban már teljesen úgy néz ki, mint egy olyan karóra, melyet egy üzletember is hordhatna a hétköznapokban: kerek számlap, egyszerű oldalsó gombok, rózsaarany intarzia.

Samsung Gear

Az eredeti Galaxy Gear mai szemmel meglepően ormótlan: nagy szögletes számlapja mellett kilátszanak a csavarok, és minden egységesen szürke színű. Most, három évvel később a Samsung Gear S3-ra szinte rá sem ismerne egy időutazó: a számlap körüli foglalat itt is irányítóként is szolgál, de már fogaskerekekkel ellátva, lassabban mozog, melynek köszönhetően olyan érzés viselni ezeket a darabokat, mint a fél évszázaddal ezelőtt gyártott Rolex búvárórákat.

Sony fülhallgatók

Hol vannak már a régi, bumfordi fejhallgatók, melyek még 5,5 miliméteres jackdugókkal csatlakoztak a lemezjátszókhoz? A Sony Xperia Ear elnevezésű legújabb modellje nemcsak a vezetéket hagyta el, hanem a méretet is. Az egészen apró fülbe helyezhető készülék nemcsak szép hangzást és a külső zajok szűrését biztosítja, hanem még az okostelefon irányítását is lehetővé teszi – összegezte az Engadget.

E-tintás karórák

Az e-ink technológiát legtöbben valószínűleg az e-book olvasókról ismerhetik. A speciális kétszínű kijelző különlegessége, hogy nem csillog, nem tükröződik, és nagyon keveset fogyaszt. Érthető tehát, hogy az üzemidők versenyében sok okosóragyártó is úgy döntött, hogy ezzel szereli fel időmérőit. 

Ha kíváncsi, milyen új trendek jellemzőek az idei berlini kiállításon, olvassa el további cikkeinket is!