Indulhat a vetítés egy új okosórával

Indulhat a vetítés egy új okosórával

Indulhat a vetítés egy új okosórával

szórakozás

2 perc

A Ritot okosórák különlegessége a beépített miniprojektor, amellyel a viselője a kézfejére is ki tudja vetíteni az aktuális időt húsz különböző színben.

Hosszú idő telt el azóta, amikor az emberek még az eget kémlelték, hogy a nap állásából próbálják kitalálni, hogy hány óra lehet. A legelső időmérő eszközök – a napórák, vízórák és a homokórák – több ezer évvel ezelőtt jelentek meg, míg a folyamatos technikai fejlődésnek köszönhetően később feltűntek a karórák. Az utóbbi időben beindult technológiai innováció a viselhető kiegészítők piacát is elérte, ezzel párhuzamosan megkezdődött a hívásokat fogadó, üzeneteket küldő, és az egészségi állapotot nyomon követő okosórák forgalmazása, de az eredeti cél nem változott.

Még bőven van szufla az okosórák piacán >>A technológiai evolúció egy újabb fontos lépcsője lehet a Ritot névre keresztelt okosóra, a fejlesztők jelenleg az Indiegogón közösségi finanszírozási kampány keretében igyekeznek összegyűjteni a gyártás beindításához szükséges összeget. A kiegészítő tulajdonosa egyrészről riasztást és értesítőket kaphat az okosóráján keresztül a beérkező új üzeneteiről és e-mailjeiről, a közelgő találkozókról, egy újabb Facebook és Twitter bejegyzésről, vagy akár az időjárásról is.

Hogyha az innovatív időmérő viselőjének hívása érkezik, akkor az okosóra erre diszkrét rezgéssel figyelmeztet, ha pedig valaki nem kíván tudomást venni egy hívásról vagy értesítőről, akkor elegendő megráznia a csuklóját.

Ami viszont igazán különlegessé teszi a Ritot okosórákat, hogy az időmérők egy speciális lézeres technológia segítségével a tulajdonosok kézfejére is kivetítik az aktuális időt. A felhasználók húsz különböző szín közül választhatják ki a nekik tetszőt, a vetítés elindításához a viselőjének nem kell mást tennie, mint megrázni a kezét, vagy megnyomni a kiegészítőn lévő gombot. A kézfejre kivetített jelzés tíz másodperc után automatikusan eltűnik, ráadásul a vízálló okosóra beállításait annak megfelelően is személyre lehet szabni, hogy az ember bal, vagy jobbkezes.

A Bulgari is kísérletet tesz az okosórák piacán >>Az intelligens kiegészítőnek jelenleg két változata létezik. A Bracelet modellek a viselő saját stílusához igazodva leginkább egy divatos karkötőre hasonlítanak, az alumínium karpereceket a tervezők valódi bőrrel vonták be. A sportos verzió esetében az óratok műanyagból készült, míg a gumírozott szíj miatt a készüléket az edzések során is könnyű viselni.

A fejlesztők hat hónapon keresztül dolgoztak a kialakításon, szerintük a technológia egyedisége a miniprojektorban rejlik, ami lehetővé teszi, hogy az értesítőket és az aktuális időt kivételesen élesen és színes formában vetítsék ki a tulajdonos kézfejére.  

Az okosórákat egy különálló készülék segítségével lehet beállítani és tölteni, ez automatikusan jár az alapcsomaghoz. Az eszköz segítségével a kiegészítőket fel lehet tölteni vezeték nélkül, ki lehet választani a kivetítés színét, be lehet állítani, hogy a tulajdonos bal, vagy a jobb kézfejen jelenítse meg az adatokat, ráadásul egy beépített ébresztőórát is tartalmaz.

Az okosóráknak egyébként nem készült még el az első prototípusa, tehát a bemutatkozóban látható képeket számítógép segítségével tervezték meg. A kiegészítőt a tervek szerint minden okostelefonnal össze lehet majd kapcsolni, az ukrajnai székhelyű vállalkozás egy éves garanciát vállal a készülékekre.

Forrás: Indiegogo