Intelligens fejlesztések a tökéletes edzéshez

Intelligens fejlesztések a tökéletes edzéshez

Intelligens fejlesztések a tökéletes edzéshez

szórakozás

2 perc

Az elmúlt években az IoT-alapú technológiai fejlesztések a sport területére is betörtek. Számos olyan megoldás került piacra, amely segít abban, hogy hatékonyabb legyen a felkészülés, ami pedig igazi versenyelőnyt jelenthet.

Jelenleg már mindenféle viselhető kiegészítő, eszköz és mobilalkalmazás segíti a teljesítmény monitorozását, figyelemmel kísérik a fejlődést, és ezáltal lehetővé tehetik, hogy az arra fogékonyak mind a sportban, mind a hétköznapokban megtalálják és elérjék céljaikat.

„Több mint egy hóbort vagy szlogen, a Dolgok Internete arra van kitalálva, hogy gyökeresen megváltoztassa mindannyiunk életét” – véli az egyik IoT-vel foglalkozó blog szerkesztője.

A Mashable technológiai hírportál olyan újabb technológiai megoldásokat gyűjtött össze, amelyek forradalmasítják az edzések menetét, de hosszú távon akár magukat a csapatjátékokat is.

Wilson X

Az okosmegoldással ötvözött amerikai focilabda a játékosok dobóteljesítményének javításában segít. Van egy kis érzékelő a közepében, amely rögzíti a dobás sebességét, irányát, a pörgés intenzitását, a spirál hatékonyságát, a távolságot és a fogást is.

A labda párosítható egy okostelefonos alkalmazással, amely felületén a csapat tagjai külön-külön, személyre szabott profilokban követhetik nyomon technikájuk fejlődését, sőt akár össze is mérhetik a teljesítményüket, hogy ki halad a legjobban.

FitBit Blaze

A Blaze csak egy a sok közül az okosórák és fitneszkarkötők piacán, amelyek az edzések nyomon követésében segítenek, valamint azokat a napi tevékenységeket figyelik, amelyek befolyásolják az egészségi állapotot. Az eszköz folyamatosan követi a pulzusszámot és csatlakozik GPS-re is, valamint még az alvás minőségét is monitorozza, ezzel is támogatja a sportban a csúcsteljesítmény elérését.

Athos viselhető fitnesztechnológia

Az Athos más megközelítést választ, mint versenytársai, hiszen intelligens ruhába bújtatta érzékelőit. Testre simuló, pulzusszámot, légzésszámot és izomtevékenységet mérő, érzékelőkkel ellátott ruhadarabokkal szeretnék meghódítani a sportolni vágyókat. Azért aggodalomra semmi ok: viselőinek nem kell ugyanazt a piszkos ruhát viselni minden edzés alkalmával.

Az egész Athos kollekció jellemzője egy kis központi mag, amely vezeték nélkül biztosítja az adatok átvitelét az okostelefonra, mely akár egy zsebben is elfér. A rendszer különlegessége abban rejlik, hogy megmutatja, mennyit kell dolgozni bizonyos izomcsoportokon, így az alkalmazás átfogó edzéselemzést készíthet.

A cikket hamarosan folytatjuk!