Okoshangszóró és új navigációs eszköz a Huawei-től

Kapcsolódó cikkek

Okoshangszóró és új navigációs eszköz a Huawei-től

Okoshangszóró és új navigációs eszköz a Huawei-től

szórakozás

2 perc

A kínai óriáscég a tegnap zárult berlini IFA szakkiállításon mutatta be legújabb chipkészletét és két új „smart home” készüléket is.

A Kirin 980 a világ első olyan mesterséges intelligencia által támogatott chipje, amely 7 nanométeres TSMC processzorral van felszerelve, így minden eddiginél nagyobb teljesítményre képes. A csúcsprocesszorról részletesen itt olvashat.

A kínai vállalat idén két másik újdonságot is bemutatott. Az okosotthonok piacán debütáló Huawei AI Cube egy professzionális hangszóró és egy 4G router tulajdonságait ötvözi az mesterséges intelligencia (AI) támogatásával.

Használatához egy 4G-s SIM kártya szükséges, amellyel azonnal elérhető az LTE Category 6-os sebesség (300Mbps). Az AI Cube a 802.11ac Wifi sztenderddel is kompatibilis, ami támogatja a szerkezet 2.4 Ghz és az 5 Ghz csatornákon való működését, valamint a LAN adatátvitelt, amelynek sebessége elérheti akár az 1.200 Mbps-ot is.

A Huawei az Amazonnal együttműködésben hozzáférhetővé tette a készüléken Alexát, az amerikai cégóriás személyi asszisztens programját. Ezáltal a felhasználók mintegy 4500 Alexa skill (készség) közül válogathatnak. A kiváló hangminőségről ezúttal is a gyártó saját technológiája, a Huawei Histen gondoskodik.

A másik újdonság a Locator. Ez egy okos navigációs eszköz, amely valós idejű helymeghatározásra képes, ezzel segítve a családtagok és hozzátartozók nyomon követését. A kis méretű készülék a felhasználó számára az elveszett tárgyak és háziállatok felkutatásában, megtalálásában is hasznos segítség lehet. A Locator támogatja a legnépszerűbb GPS/A-GPS alapú, illetve az orosz GLONASS, az uniós Galileo és a kínai Beidou műholdakat is.