VR: így lehet egy csapásra pilóta

VR: így lehet egy csapásra pilóta

VR: így lehet egy csapásra pilóta

szórakozás

2 perc

A Virtuális Valóság (VR) technológia segítségével most már azt is átélheti, milyen egy kisrepülőt vezetni, anélkül, hogy félnie kéne a lezuhanástól.

Az ARworks formabontó ötlettel állt elő, hogy bemutassa a virtuális valóságban rejlő lehetőségeket. Egy kísérlet keretében összekötötték az Oculus Rift  szemüveget az Xbox Kinect mozgásérzékelős kiegészítőjével. A párosítás eredményeképpen a felhasználó által érzékelt térben nemcsak körbenézni, hanem mozogni is lehet.

Az Oculus Rift önmagában is fontos mérföldkő a VR történetében: az eszköz várhatóan néhány hónap múlva már kereskedelmi forgalomban is kapható lesz. Azonban a készülék által nyújtott élményt még élvezhetőbbé lehet tenni, ha a felhasználó nemcsak nézelődhet, de interakcióba is léphet a térrel. 

A „búvárszemüveg” és a Kinect összekapcsolásával egy különleges szimulátor jött létre, amely témája a vitorlázórepülés. A szimulációban a felhasználó kipróbálhatja magát pilótaként, miközben valós életveszély nélkül, akár dugóhúzóban zuhanhat a föld felé. A technológia a sport vagy az oktatás terén is izgalmas lehetőségeket kínál.