Az EU egészségügyi kártya mellett is köss utasbiztosítást!

Kapcsolódó cikkek

Az EU egészségügyi kártya mellett is köss utasbiztosítást!

Az EU egészségügyi kártya mellett is köss utasbiztosítást!

Üzleti Hírek

2 perc

Utazás előtt mindig ellenőrizni kell, hogy érvényes-e az EU-s tajkártyánk, mely minden olyan, bejelentett magyarországi lakhellyel rendelkező embernek jár, aki jogosult egészségügyi ellátásra, tehát érvényes a tajkártyája.

Emellett azonban mindig kötni kell utasbiztosítást is, hiszen önmagában az EU egészségügyi kártya több dolgot nem fog fedezni, ezáltal pedig probléma esetén a külföldi nyaralás vagy utazás alatt akár milliós költségek is a nyakunkba szakadhatnak.

Az utasbiztosítás alapvető kell, hogy legyen!

A külföldi utazás sok örömet és kalandot, de nem várt problémákat is hozhat, ezért elutazás előtt a CoverMe utasbiztosítás oldalán meg kell kötni a megfelelő biztosítást is. Többen azt gondolják, hogy az EU-s tajkártya elegendő lesz számukra, hiszen ez az EU-országokban, valamint Svájcban és UK-ban biztosítja a szükséges orvosi ellátásokat.

Ez azonban kellemetlen meglepetéseket okozhat, mivel a kártya az adott ország saját állampolgárainak nyújtott szolgáltatásokkal egyenértékű ellátást biztosít, ezáltal nagyon gyorsan találkozhatunk önrésszel, egyes nem fedezett vizsgálatokkal, magánpraxis költségeivel és egyéb horribilis számlákkal.

Az EU-s kártya szabályai

A kártyával kizárólag a magyar állammal szerződésben lévő szolgáltatóhoz lehet fordulni, ami nem biztos, hogy egy kisebb felkapott nyaralóhelyen elérhető. Ezenkívül az adott országban számtalan orvosi szolgáltatás alapból fizetős, ezért ezekért nekünk is fizetni kell, még akkor is, ha az itthon ingyenes.

Bizonyos országokban visszatérítéses rendszer működik, vagyis nekünk kell kifizetni a kórházi számlákat, és azt utólagosan fogják elszámolni.

Látható, hogy ha csupán EU-s tajkártyával rendelkezünk, akkor mennyire korlátozottak a lehetőségeink, illetve valószínűleg a kórházi ellátás alatt kénytelenek leszünk fizetni.

Mit nyújt ezzel szemben az utasbiztosítás?

  • Az utasbiztosítás a biztosítási összeg erejéig teljes mértékben állja az orvosi ellátásunk költségeit még abban az esetben is, ha magánpraxist vagyunk kénytelenek igénybe venni, vagy ha az adott országban az a bizonyos vizsgálat fizetős szolgáltatás.
  • Fedezi a beteg hazaszállítási költségeit. Ha a sérülésünk miatt nem tudjuk hazavezetni az autót, akkor helyettesítő sofőrt biztosít.
  • Kifizeti a gyógyszereket, gyógyászati segédeszközöket. Nem kell önrészt fizetni abban az esetben sem, ha az adott országban ez kötelező.
  • Általában útlemondási fedezetet is biztosít, ezért ha a meghatározott indokok miatt nem tudunk elutazni, kifizeti a szerződésben szereplő összeget.
  • Felelősségbiztosítást is tartalmaz, így az utazó által okozott károkért is felel. Ezenkívül jogvédelmi szolgáltatást biztosít, és poggyászbiztosítást is tartalmaz.

Köthetünk gépjármű-assistance szolgáltatást is, amelynek keretében az elromlott autónkat megjavítják, ha ez nem lehetséges, akkor hazaszállítják.

Az utasbiztosítás sokkal széleskörűbb biztonságot ad utazásunk során, mint az EU-s tajkártya, ezért soha nem szabad elmulasztani a megkötését!