Kíméld az ablaktörlő lapátokat: használj üvegbevonatot!

Kapcsolódó cikkek

Kíméld az ablaktörlő lapátokat: használj üvegbevonatot!

Kíméld az ablaktörlő lapátokat: használj üvegbevonatot!

Üzleti Hírek

2 perc

Az üvegbevonatok forradalmi újdonságnak számítanak, így nem csoda, ha még nem hallottál róluk. A következőkben bemutatjuk, hogy milyen előnyökkel jár az üvegbevonat használata az ablaktörlő lapátok csúcsra járatásával szemben, és miként lehet ilyen bevonatot képezni az autó szélvédőjén könnyen és egyszerűen.

Érdemes minimalizálni a zavaró tényezők számát, ha vezetni készül az ember

Bár a mai modern gumiabroncsok már esőben is jól tapadnak, mégis vannak zavaró tényezők, ha intenzíven hullik a csapadék. A rutintalanabb sofőrök ugyanis könnyebben elveszíthetik uralmukat a járművük felett, így számítani kell arra, hogy kikerülő manővert kell végrehajtani. Bizonytalan mélységű tócsákba sem szívesen hajt bele az ember.

A problémákat tetézi, ha a kilátást még az ablaktörlő lapátok mozgása is akadályozza. Az autónak enélkül is vannak holtterei azok kialakításából fakadóan. Van azonban megoldás arra, hogy az ablaktörlő nélkül is leperegjen a víz a szélvédőről, méghozzá a Soft99 termékével, amely a POLIRTECH.HU webáruházban megvásárolható. Nem másról van szó, mint a Galco DX üvegbevonatról.

Erre képes a legújabb generációs üvegbevonat

A szóban forgó Galco DX üvegfelületre történő felapplikálását követően nagyságrendekkel kényelmesebb lesz vezetni esős időben. A szélvédőbevonat ugyanis úgy taszítja a nedvességet, mint ahogyan két azonos pólusú mágnes taszítja egymást.

Fontos tudnivalók az üvegbevonat felvitele előtt

Mint általában minden bevonat esetében, itt is alapos tisztítással kell kezdeni. Az üvegfelületek megtisztítása olykor komoly kihívás. Ebben segítségre lehetnek a professzionális üvegtisztító termékek, mint amilyen a Glaco Glass Compound Roll On vagy a Glass Compound Z. Fontos, hogy az üvegbevonat felvitelét megelőzően teljesen száraznak kell lennie a szélvédőnek.

Így kell védekezni a zavaró esőcseppek ellen

Az applikátoron van egy kupak, azt értelemszerűen el kell távolítani a használat előtt. Ezután rá is lehet térni a lényegre, a bevonat felhordására az üvegfelületre.

A Galco DX esetében az üvegbevonat felvitele rendkívül egyszerű, a mozgatható applikátorfejjel ugyanis ez szinte gyerekjáték. A fej gyakorlatilag hozzásimul a szélvédőhöz, még akkor is, ha nem egy szokványos formájú üvegfelületről beszélünk. A filcapplikátor téglalap alakú, tehát a sarkok is jól kezelhetők a segítségével. Érdemes keresztirányú, határozott mozdulatokkal dolgozni.

A bevonat felvitelét követően összesen csupán öt percet kell várni, utána meg is köt. Ez a rendkívül rövid várakozási idő az innovatív SARF technológiának tudható be. Végül a bevonatot vissza lehet törölni egy nagyon enyhén benedvesített, tiszta mikroszálas kendővel. Ha az előírásnak megfelelően történik annak felvitele, akkor egy teljes évszakon át képes betöltenie a funkcióját.