Padlófelújítás gyorsan, bontás nélkül is lehetséges!

Kapcsolódó cikkek

Padlófelújítás gyorsan, bontás nélkül is lehetséges!

Padlófelújítás gyorsan, bontás nélkül és saját kezűleg is lehetséges!

Üzleti Hírek

2 perc

Egy lehangoló padló lehangolóvá teszi a lakást, de a benne élők kedvét is szegi. A padlófelújítás azonban nem egy egyszerű művelet, főképpen akkor, ha hidegburkolatról van szó.

A csempét, járólapot fel kellene verni, ami rengeteg kosszal és piszokkal jár, a törmeléket ki kell hordani, konténert kell rendelni, a helyreállítás pedig szakembert, építőanyagokat és rengeteg pénzt igényel. Azonban van egy sokkal egyszerűbb módszer, ami szintén tökéletes végeredményt garantál és nem jár a fenti macerákkal.

Mit tehetünk, ha új padlót szeretnénk?

Nem kell felverni a régi padlót, szakembereket fogadni és rengeteg pénzt elkölteni ahhoz, hogy felújítsd a lakást, elég, ha Fóliás Juci padlói között válogatsz! Itt ugyanis olyan lehetőségekkel találkozhatsz, amellyel könnyen, kosz nélkül és saját kezűleg tudod lerakni az új padlódat, ami hosszú évekig gond nélkül fog szolgálni.

Az öntapadós padlók

Az öntapadós padlókat számos mintázatban vásárolhatod meg. Találhatsz parkettamintásat, laminált padlóra hasonlítót, de számtalan csempe minta is vár. Így aztán attól függően, hogy melyik helyiséget szeretnéd megváltoztatni, biztos lehetsz benne, hogy fogsz találni neked tetszőt.

Mikor használj öntapadós padlót?

Nagyon fontos, hogy sima és egyenes felületre van szükség, mert a mélyebb fugák meg fognak látszani. Ragasztható parkettára, csempére, laminált padlóra, PVC-re. A ragasztásához mindenképpen megfelelő hőmérséklet kell, ezért hideg, fűtetlen helyiségbe ne próbáld feltenni, hanem előtte kapcsold be a fűtést.

A fürdőszobában is nyugodtan használható az öntapadós padló, hiszen vízálló, és jól bírja a nedvességet, de a réseket ki kell szilózni. Nagyon könnyű vele dolgozni, hiszen csak le kell húzni a védőréteget és szorosan, faltól falig egymás mellé kell ragasztani a részeket a megtisztított, száraz padlóra. Ha vágni kell, akkor azt egyszerűen ollóval vagy szikével megtehetjük. A padló tisztítása sem nehéz, fel lehet mosni normál módon.

Ragasztó nélküli click vinyl padlók

A klikkes padló sokkal vastagabb és keményebb, mint az öntapadós padló, ezért simán elfedi a fugákat. Egy meleg, barátságos felületet kapsz, és ezt is számtalan színben és alakban meg lehet vásárolni. A padlóelemeket könnyedén össze lehet pattintani és ami a legfontosabb, nem kell hozzá fűrész vagy egyéb szerszám, hiszen akár egy szikével is elvághatók.

A klikkes padló további előnye, hogy jól bírja a vizet, ezért nem kell aggódnod, mint a laminált padló esetében azon, hogy felázik a széle és csúnya lesz. Simán felmoshatod vizes felmosóval, nem lesz tőle semmi baja. Ezt is rá tudod tenni az előző burkolatra, és nincs hozzá szükség szakemberre. Csak nekiállsz - akár egyedül is -, és pár óra alatt már egy teljesen új lakás fog visszanézni rád.

Ha a lakásod padlóját már nem szereted, mert régi, kopott vagy egyszerűen csak elavult, esetleg még az előző tulajdonos ízlését tükrözi, azonban nem szeretnél koszt, konténerrendelést, heteket várni a szakikra, akkor a fenti módszerekkel rövid idő alatt teljesen újjávarázsolhatod a burkolatot.