Élő laboratóriumot épít a Toyota

Kapcsolódó cikkek

Élő laboratóriumot épít a Toyota

Élő laboratóriumot épít a Toyota

autó

1 perc

A Fuji lábánál épülő okosvárosban új technológiákat tesztelnek például a robotika és a mesterséges intelligencia területén.

Körülbelül 360 ember – köztük a Toyota alkalmazottai – költöznek az úgynevezett Woven citybe, amely 70,8 hektáron épül meg a Sizuoka prefektúrához tartozó Susonóban, az autóipari vállalat egykori gyárterületén.

A hely egy „élő laboratórium” lesz, ahol önjáró járműveket, robotokat és mesterséges intelligenciával működő eszközöket tesztelhetnek valós környezetben. Napelemek és hidrogén-oxigén reakciójából energiát nyerő üzemanyagcellák szolgáltatják a város energiáját.

Woven cityben háromféle típusú út fut majd: egy az automata eszközök számára, egy a gyalogosok számára és egy a személyes eszközökkel közlekedők számára. Lesz egy földalatti út is a különböző javak és termékek szállítására.

A város tervezésével Bjarke Ingels dán építészt bízták meg, aki a New York-i új World Trade Center 2-t és a Google kaliforniai központját is tervezte.

Az épületek nagyrészt fából készülnek majd a karbonlábnyom minimalizálása érdekében, az otthonok szenzoros érzékelésű gépi intelligenciát használnak, hogy ellenőrizzék lakójuk egészségi állapotát.

Forrás: