Új hibrid felhőinnovációk: fókuszban a digitális felhasználó

Kapcsolódó cikkek

Új hibrid felhőinnovációk: fókuszban a digitális felhasználó

Új hibrid felhőinnovációk: fókuszban a digitális felhasználó

big data

3 perc

A Cisco az elmúlt hat évben több milliárd dollárt invesztált cloud-alapú megoldások fejlesztésébe.

„A felhő fogalma már több mint egy évtizede beköltözött az informatika szótárába. Ma viszont azért ennyire aktuális, mert a felhő kvázi az új adatközponttá vált” – mondta a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója.

„A vállalatok kritikus üzleti alkalmazásokat futtatnak olyan környezetben, amely nem az övéké. Ezt a folyamatot a pandémia csak felgyorsította. Mi úgy gondoljuk, hogy az informatika jövőjét a hibrid, többfelhős és alkalmazásközpontú infrastruktúra jelenti. A legtöbb informatikai igazgató, akivel beszélek, azon gondolkodik, hogyan tudnák újragondolni az alkalmazásaik tervezését, fejlesztését és telepítését. Miközben a digitális élmények folyamatosan egyszerűsödnek a felhasználók számára, a cégek szempontjából egyre összetettebbé válnak, mivel át kell látniuk valamennyi alkalmazás és tranzakció működését és állapotát” – fejtette ki Dalos Ottó. A technológiai vállalat felhőinnovációihoz kapcsolódó bejelentései:

Hibrid felhőműködés

A vállalat Unified Computing System (UCS) rendszerét világszerte több mint 50 ezer ügyfél használja adatközpontjában. Az Intersight megoldásba teljes mértékben integrált UCS X-Series az első olyan rendszer, amelyet kifejezetten a felhőből indított és felhőkön átívelő hibrid műveletekhez fejlesztettek. A megoldást a rack és a blade (penge) rendszerek legjobb tulajdonságainak ötvözésével és a UCS X-Fabric technológia felhasználásával fejlesztették napjaink sokoldalú alkalmazásaihoz.

Intersight Cloud Orchestrator: ez egy ún. alacsony kódolást (low-code) támogató, könnyen használható automatizálási keretrendszer, amelynek révén az IT-csapatok egyszerűen összehangolhatják az infrastruktúrát és az alkalmazásokat, ezzel meggyorsítva a szolgáltatások bevezetését.

Intersight Workload Engine: nagy teljesítményű platform a modern, natív felhőalapú alkalmazásokhoz. A konténeres virtualizálást használó, nyílt forráskódú Kubernetes és KVM alapokra épített Intersight Workload Engine konzisztens SaaS (szoftverszolgáltatás) kezelést tesz lehetővé a Cisco HyperFlex platformon.

A Kubernetes – K8s – egy nyílt forráskódú, konténeralapú alkalmazáskezelő szoftver, amellyel automatizálható az alkalmazások telepítése, skálázása és menedzselése. A konténerek jelentősen leegyszerűsítik az alkalmazások fejlesztését, szállítását és futtatását. A technológia segítségével olyan fájlrendszerbe csomagolhatók a programok, amely tartalmazzák a működtetéshez szükséges elemeket. A konténerizált szoftver minden környezetben azonos módon használható, ami megkönnyíti a fejlesztői és üzemeltetői csapatok együttműködését.

Service Mesh Manager: az Intersight Kubernetes Service új bővítménye jobb átláthatóságot és egyszerűbb kezelést biztosít, a meglévő szabályozásokhoz igazodó védelemmel, illetve a szolgáltatási topológiák intuitív vizualizációval a Kubernetes-fürtökön keresztül a telephelyeken és a felhőben egyaránt.

Cloud ACI: a technológiai vállalat alkalmazásközpontú infrastruktúravezérlője (Application Centric Infrastructure, ACI) már elérhető az AWS és Azure rendszereken, 2021 őszétől pedig a Google Cloudon is hozzáférhetővé válik. A Cloud ACI megoldás drasztikusan csökkenti a hibrid és többfelhős környezetek telepítésének költségeit és bonyolultságát.

Átláthatóság és áttekintés

A ThousandEyes Internet és Cloud Intelligence megoldásokat integrálták a Cisco Catalyst 8000 Edge Series for SD-WAN eszközökbe és a Cisco Nexus 9000 adatközponti kapcsolókba. Ezáltal rálátást biztosítanak a hálózat állapotára és az alkalmazások teljesítményére, folyamatosan monitorozva a felhasználók és az alkalmazások közötti kapcsolatot a helyi hálózatokon, az adatközpontokban, illetve a telephelyeket összekötő WAN minden pontján.

A Nexus Dashboard Orchestrator egyetlen platformon biztosítja a hálózati szabályozások konfigurálását és kezelését az ACI-alapú adatközpontokon belül és közöttük, legyenek azok akár saját telephelyeken vagy AWS, illetve Microsoft Azure környezetekben, valamint idén ősztől a Google Cloudban.

Ügyfélélmény a felhőben

A CX Business Critical Services for Cloud tanácsadói szolgáltatásokat biztosít a digitalizációs projektek tervezéséhez, végrehajtásához, biztonságos működtetéséhez és optimalizálásához. A CX Intersight Workload Optimizer Services pedig javítja az alkalmazások erőforrás-felhasználását a felhőben.

A CX Advanced Services (kiemelt szolgáltatások) ThousandEyes-ra és SD-WAN megoldásra elősegítik, hogy a cloud-alapú megoldások a legjobb alkalmazásélményt nyújtsák, illetve szakértői tervezéssel és integrációval egyszerűsítik ezek bevezetéséhez kapcsolódó projektek összetettségét és gyorsítják az átállást.

A Custom Quick Start Solutions a teljes automatizáláshoz és az Infrastructure-as-Code (IaC) metódus használatához nyújt szolgáltatásokat.