Afrikában is terjeszkedne a Kürt

Kapcsolódó cikkek

Afrikában is terjeszkedne a Kürt

Afrikában is terjeszkedne a Kürt

biztonság

2 perc

A sikeres üzbegisztáni projektet követően Afrikában folytathatja nemzetközi terjeszkedését a KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. saját fejlesztésű információbiztonsági megoldásával. A társaság lehetőséget kapott arra is, hogy az ENSZ beszerzéseibe is bekapcsolódjon.

A cég komoly sikereket ért el a SeCube GRC üzbegisztáni bevezetésével, egy helyi IT-viszonteladó céggel, illetve egy ottani egyetemmel is megállapodtak. Az együttműködés keretében az üzbég vállalkozás értékesíti majd a szoftvercsomagot Üzbegisztánban.

A KÜRT Zrt. saját informatikai infrastruktúráján egy dedikált felhőt hozott létre az üzbég projekt támogatására, amelyen a SeCube GRC szoftver fut, így az ottani partnerek mélyebben is megismerkedhettek az alkalmazással. A viszonteladó partner mellett a helyi Namangan Institute of Engineering and Technology egyetemmel is megállapodtak, amely oktatási célokra használja majd a magyar társaság megoldását.

A fejlesztést egyébként idehaza is használják a felsőoktatásban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kiberbiztonsági mesterképzésén a cég szakértői ennek segítségével tanítanak kockázatelemzést. Az üzbegisztáni terjeszkedéshez támogatást is kapott a KÜRT a Külgazdasági és Külügyminisztérium Magyar-Üzbég Startup és Kutatás-Fejlesztési Programja keretében.

A védelmi szoftver egységes keretrendszerben biztosítja az irányítás-, kockázat-, működésfolytonosság- és megfelelésmenedzsment feladatok ellátását vállalati szinten. Lehetővé teszi, hogy egy vállalat minden információbiztonsággal kapcsolatos folyamata egy helyen legyen hozzáférhető és átlátható, egyetlen biztonságirányítási rendszerben.

Kenya lehet a következő állomás

A KÜRT az üzbég projekt sikere után újabb nemzetközi megjelenésen dolgozik, a közelmúltban kenyai üzletemberek tettek látogatást a cégnél, és már szervezik a további kapcsolatfelvételt és egyeztetéseket, mivel úgy tűnik, van érdeklődés a vállalat szoftvere iránt az afrikai országban is. Emellett a társaság meghívást kapott az ENSZ beszerzési rendszerébe, ami lehetővé teszi számukra, hogy folyamatosan monitorozzák a szervezet beszerzéseit és amennyiben számukra relevánsat találnak, azon induljanak. Az egyeztetések során a legnagyobb érdeklődés a Sérülékenységvizsgálati, Adatmentési és Forensic (digitális nyomozás) szolgáltatások, valamint a SeCube GRC szoftver iránt mutatkozott.

„Azt tapasztaljuk, hogy az információbiztonság és az ezzel kapcsolatos eljárásrendek, szabályok kezelése és folyamatos naprakészen tartása egyre fontosabb a világon mindenhol, ami megteremti a keresletet a SeCube GRC szoftverünk nemzetközi terjesztéséhez. Mivel úgy látjuk, hogy az eredményes értékesítés egyik kulcsa a helyismeret, arra törekszünk, hogy minden piacon helyi partnerrel együttműködve jelenjünk meg, aki a mi viszonteladónkként lép fel. Úgy gondolom, hogy a szaktudásunk, több évtizedes tapasztalatunk, nemzetközi ismertségünk az adatmentés területén jó alapot kínál a hangsúlyosabb külpiaci megjelenéshez. A kenyai delegáció tagjai például a kompetencia, illetve a nyugati cégekhez képest meglévő árelőnyünk miatt is döntöttek úgy, hogy megismerkednek velünk. A termékünkhöz minden dokumentáció és terméktámogatási erőforrás rendelkezésre áll már angolul is, így nyelvi akadálya sincs annak, hogy szélesebb körben is elterjedjen" – mondta el Tóthmajor Máté, a KÜRT Zrt. termékfejlesztési vezetője.