Biztonságos és sokat tudó nyomkövető

Biztonságos és sokat tudó nyomkövető

Biztonságos és sokat tudó nyomkövető

biztonság

1 perc

A Scout nemcsak apró méretével és alacsony árával tűnhet ki a többi nyomkövető közül, hanem azzal is, hogy egyszerre több csatornát használ, hogy még pontosabban és megbízhatóbban tudja sugározni a helyzetét.

A „tracker” három technológiát kombinál: egyszerre használja az alacsony fogyasztású Bluetooth-kapcsolatot, egy beépített SIM kártya segítségével pedig a mobiltornyok cellaadatait és a GPS-szolgáltatásokat is elérheti. Ezen felül még sok más funkció garantálja a biztonságos és kényelmes nyomkövetést.

A Scout apró méretének köszönhetően elfér a legkisebb táskában is, de akár a ruhára vagy láthatatlan pórázként a kutya nyakörvére is csíptetheti.

A fejlesztők külön odafigyeltek arra, hogy az eszköz által kibocsátott elektromágneses sugárzás a megengedett értékeken bőven belül legyen, így biztonsággal odaadható a gyermekeknek.

Biztonságos és veszélyzónák

Okostelefonos alkalmazás segítségével a felhasználó megszabhat különböző területeket, és az eszköz azonnal értesítést küld, ha elhagyta az adott zónát vagy belépett a kijelölt részre. Ezek a zónák természetesen nemcsak térben, hanem időben is működnek. Ha például nem szeretné, hogy gyermeke naplemente után sétáljon egy veszélyesebb környéken, ezt is beállíthatja.

Vízálló és strapabíró

Borításának köszönhetően kibírja, ha ráfröccsen a víz, vagy ráesik az eső, de még azután is működőképes maradhat, ha egész nap a homokban hevert a tűző napon vagy ha esetleg pocsolyába esett.

Hosszú távú memória

Természetesen nem a beépített memórián keresztül, hanem az alkalmazás felhőalapú szolgáltatásainak köszönhetően, de hosszú távra visszakeresheti az eszköz útvonalát, hely-, idő- és sebességadatait.

Energiatakarékos akkumulátor

A Scout feltöltve akár három napig is működhet, és még időben értesítést küld, ha újabb töltésre van szüksége. Ezen felül az alkalmazáson keresztül különböző beállításokkal növelheti az aksi életidejét, a töltés pedig egyszerű USB-kábellel történik.

A funkciók tehát szerteágazóak, de arról a fejlesztőket kellene megkérdezni, hogy miért nem tudták egyelőre felpörgetni a Kickstarter-kampányukat. Még 30 napjuk van hátra, de eddig sikertelennek mondható a közösségi pénzgyűjtésük.