Már a fülhallgatója is sokkal többet tudhat

Már a fülhallgatója is sokkal többet tudhat

Már a fülhallgatója is sokkal többet tudhat

szórakozás

1 perc

A KUAI újítást hoz a csatlakoztatott fitneszeszközök világába: karpánt helyett fülhallgatóba építették a szenzorokat, hogy észrevétlenül még több funkcióval segítsék a hatékony edzéseket.

Az Internet of Things (IoT) piacán az okosfitneszeszközök számítanak az egyik legnépszerűbb fejlesztésnek, és talán a legtöbb különböző gyártót és terméket magába foglaló ágazattá vált ezek gyártása. A fitneszeszközök között eleinte megtalálhatóak voltak a ruhára csíptethető változatok is, később azonban szinte szabvány lett a karkötő és a csatlakoztatott óra. A Kuai viszont továbbgondolta a kérdést és okosfülhallgatót épített.

Adatot gyűjt és tanácsot ad, de telefonálhat is vele

Az egyszerű Bluetooth-headsetnek tűnő eszköz a fülre rögzítve viselhető, a tudása hasonló a csuklópántokéhoz: képes mérni a pulzusszámot, a lépésszámot, a sebességet, a légzést és ezekből ki tudja számolni az elégetett kalóriát is.

A „fülrevaló” használható normál headsetként is, fogadhatja hívásait és belső memóriájában tárolt zenét is lejátszhat. De itt még nincs vége a sornak: a beépített szoftver különböző edzésprogramokat is tartalmaz, és szöveges instrukciókkal profi tanácsokat is kaphat az edzéséhez, legyen szó konkrét instrukcióról vagy csak némi biztatásról.

A fejlesztők célja az volt, hogy lekörözzék a piacon már jelen lévő sportfülhallgatókat. Az eszközt vízállóvá tették, és speciális, minden sporttípusra külön formatervezett füldugókat is mellékelnek hozzá, hogy bármilyen testedzést is végezzen, mindenképp kényelmes vagy észrevétlen legyen a viselése.

Hamarosan zárul a közösségi kampány

A Kuai csapata egyelőre a Kickstarteren gyűjt pénzt a végleges formatervezés kialakításához és a gyártás megkezdéséhez. Néhány nap múlva zárják a kampányukat, az eredeti cél 40 ezer dollárt összegyűjtése volt, ezt már jóval előbb túllépték. A „korai” megrendelőknek már 2015 novemberében kiszállítják a fülhallgatókat, onnantól kezdve a nagyközönség pedig előreláthatóan 250 dolláros áron tudja majd megvásárolni a terméket.