Rendőrségi drónokkal a nagyobb biztonságért

Kapcsolódó cikkek

Rendőrségi drónokkal a nagyobb biztonságért

Rendőrségi drónokkal a nagyobb biztonságért

biztonság

2 perc

A DJI partnerségre lépett a korábban Taser néven ismert Axon-nal. Az együttműködés célja, hogy közösen forgalmazzák a kifejezetten a rendőrség számára fejlesztett, speciális kamerával felszerelt drónokat.

Az Axon Air program keretében az arizonai vállalat megkönnyíti a bűnüldöző szervek számára, hogy drónokat vásároljanak, és hozzáférjenek az általuk üzemeltetett Evidence.com felhőalapú adatbázis-szolgáltatásaihoz. Kezdésként a kínai DJI és az Axon a professzionális felhasználóknak gyártott Matrice 210 modellt értékesíti a jóval felhasználóbarátabb Phantom 4 Pro modellel együtt.

A bejelentés a harmadjára megrendezett Axon Accelerate konferencián hangzott el. A rendezvényre 1500 különböző rendőrségi, biztonsági, jogi és technológiai megfigyelőt és céget hívtak meg a világ minden pontjáról.

Az Egyesült Államokban már most is 900 közbiztonságért felelős hivatalos szerv, cég vagy ügynökség használ drónokat. Az automata repülők növelik a rendőrök biztonságát, támogatják a bevetéseket, rekonstruálják a közlekedési baleseteket, valamint a keresésekben és a tömegrendezvények biztosításában is segédkeznek. Világszerte már legalább 130 esetet dokumentáltak, amikor kifejezetten a pilóta nélküli repülőknek köszönhetően mentettek meg emberéleteket.

Az együttműködés mindkét fél számára előnyös lehet

Az Axonnak biztonságtechnológiai és fegyvergyártó cégként már megvannak az összeköttetései a rendőrséggel. A hatóság használta már a vállalat fej- és testkameráit, valamint az elektromos sokkolóval és lézerrel ellátott ún. Taser pisztolyaikat. A kínai dróngyártó a világvezetők között szerepel a civil drónok fejlesztésében és gyártásában. A DJI nem mellékesen távvezérelt helikoptertechnológiában és a légi kamerák, légi felvételek tökéletesítésében is igen szép eredményeket ért el.

Arról nem esett szó a konferencián, hogy a program keretében értékesített eszközök mennyibe kerülnek, de az érdeklődők az Axon weboldalán keresztül megtalálhatnak minden lényeges információt. A Matrice 210 ára 8 ezer dollárnál kezdődik (ami több mint 2,1 millió forint), a Phantom 4 Pro pedig már „csekély” 1300 dollárért (körülbelül 350 ezer forintért) is elérhető.

Forrás: