Automatizáció egyszerűbben – Díjazták a robotalkalmazást

Kapcsolódó cikkek

Automatizáció egyszerűbben – Díjazták a robotalkalmazást

Automatizáció egyszerűbben – Díjazták a robotalkalmazást

gyártás

2 perc

Eredményesen szerepelt a 2017-es Industriepreis ipari díjátadón a Universal Robots+ elnevezésű online platform. A rendszer fejlesztők, terjesztők és végfelhasználók számára kifejlesztett tér, ahol az együttműködő robotkarok minden applikációjának megtervezésére és bemutatására van lehetőség, virtuálisan.

Az Industriepreis német ipari díj keretében az iparági szakértőkből, egyetemi oktatókból és szakújságírókból álló független zsűri minden évben az olyan újszerű ipari megoldásokat díjazza, amelyek társadalmi, illetve környezetvédelmi előnyökkel kapcsolják össze a gazdasági és technológiai alkalmazást. A Universal Robots+ azzal érdemelte ki az elismerést, hogy lehetővé teszi főleg kis- és középvállalkozások számára, hogy minél könnyebben lépjenek be az automatizáció világába.

„Stratégiánk egyik célja, hogy lényegesen csökkentsük az automatizáció útjába kerülő akadályokat azzal, hogy tovább redukáljuk a telepítés bonyolultságát és költségeit. A robotok telepítésének és használatának olyan egyszerűvé és rugalmassá kell válnia, hogy bárki képes legyen a működtetésükre” – mondta a díjazott fejlesztés kapcsán Helmut Schmid, a vállalat németországi ügyvezető igazgatója és nyugat-európai vezérigazgatója.

„Ezzel az online platformmal vállalatunk egy virtuális eszköztárat hozott létre a partnerek és ügyfelek számára, amelyben mindent megtalálnak, amire szükségük van ahhoz, hogy összeállítsák a vállalkozásuk számára ideális úgynevezett ’plug & play” robotalkalmazásokat” – tette hozzá.

Több mint egy egyszerű online közösség

Elindítása óta a Universal Robots+ egy fejlesztők, terjesztők és végfelhasználók számára kifejlesztett, átfogó rendszerré vált, amelyben az együttműködő robotkarok (UR3, UR5, UR10) minden elképzelhető applikációjának megtervezésére és bemutatására lehetőség van.

Az online platform két részből áll: az első a bemutatóterem, amelyben innovatív működtető egységeket, alkatrészeket és szoftveres megoldásokat találunk. Mindegyikük „plug & play” elem, amelyek garantálják az UR-robotokkal való gördülékeny integrációt.

A második pedig egy átfogó támogató és marketingplatform a fejlesztők számára, amely egy ingyenes UR+ fejlesztőprogramot is tartalmaz. A rendszer jelenlegi növekedése a cég közleménye szerint jól mutatja az új koncepció iránti magas érdeklődést: a bemutatóteremben lévő UR+ termékek száma 35-re emelkedett, és 2017 végére valószínűleg a 100-at is eléri. Mindeközben 260 fejlesztő már regisztrált a fejlesztőprogramhoz, és ez a szám az év végére a becslések szerint 400-ra fog emelkedni.