Az Apple után a Microsoft is felfigyelt a magyar startupra

Kapcsolódó cikkek

Az Apple után a Microsoft is felfigyelt a magyar startupra

Az Apple után a Microsoft is felfigyelt a magyar startupra

gyártás

2 perc

A Shapr3D is belépett az olyan nemzetközi befektetést szerző hazai cégek körébe, mint a Prezi, a Ustream, a LogMeIn vagy az AImotive.

A Shapr3D applikáció a világ első iPad Pro-ra készült 3D modellező szoftvere. Segítségével internet kapcsolat nélkül, könnyen és gyorsan tudnak térbeli modelleket készíteni azok is, akiknek kevés tapasztalatuk van az ilyen munkában. A megoldás minden nagyobb CAD programmal kompatibilis. Az applikációt már a világ 150 országában használják.

A szoftverre a világ egyik vezető IT-cége, az Apple is felfigyelt, olyannyira, hogy zsinórban háromszor lett kiemelt applikáció az Apple Keynote-on. Ez eddig egyetlen magyar cégnek sem sikerült. A 2015-ben alapított vállalkozás most egy másik technológiai óriáscéggel, a Microsofttal kezdett közös fejlesztésbe.

Eddig 1,5 millió dollár külföldi befektetést kapott a budapesti székhelyű vállalkozás, amelynek a megoldása forradalmasíthatja a különböző tárgyak tervezését. A társaság, mint a sikeres stratupok általában, rendkívül gyorsan növekszik, árbevételét az elmúlt félévben megháromszorozta. Az amerikai piac mellett egyre jelentősebb a kínai piac is, ahol eladásaik havonta 50 százalékkal nőnek.

Befektetői között található a játékfejlesztő Supercell felkarolásáról ismert, helsinki központú Lifeline Ventures, vagy éppen a korábban a Dropbox, Ebay, Instagram, Snapchat és Twitter szolgáltatásokba invesztáló, Londonban található InReach Ventures. Utóbbi társaság emblematikus alakja Roberto Bonanzinga ma is a magyar cég igazgatósági tagja. Ezzel a Shapr3D is belépett az olyan nemzetközi befektetést szerző magyar startupok körébe, mint a Prezi, a Ustream, a LogMeIn vagy az AImotive.

A vállalkozás fejlődésének újabb mérföldköve, hogy a Surface megjelenésével és terjedésével a Microsoft is belépett a prémium kategóriás tabletek piacára. Mivel a redmondi óriáscégnek is szüksége van a termékükön futó kitűnő szoftverekre, ők is komolyan érdeklődnek a Shapr3D iránt. Így a startup megkezdte az applikáció Windows alapon történő fejlesztését is. Emiatt meg kell duplázniuk fejlesztői csapatukat, így az év végére a tervek szerint 40-en lesznek már a budapesti központban.

Terveik között szerepel még a terméktámogatást nyújtó és az eladásokat támogató külföldi irodáik megnyitása az Egyesült Államokban, Németországban és Kínában.