Kezdje a fogyókúrát egy okosmérleggel

Kezdje a fogyókúrát egy okosmérleggel

Kezdje a fogyókúrát egy okosmérleggel

gyártás

2 perc

A kínai elektronikai óriás hamarosan piacra dobja első – megdöbbentően olcsó – okosmérlegét, amely Bluetooth-kapcsolaton keresztül képes csatlakozni a mobilokhoz, a súlyra vonatkozó értékeket a kapcsolódó alkalmazásban lehet nyomon követni.

A főleg okostelefonjairól ismert Xiaomi ezúttal intelligens háztartási készülékei termékpalettáját bővíti a „Mi Smart Weight Scale” névre keresztelt mérlegek piacra dobásával. A kínai elektronikai vállalat egy pekingi sajtótájékoztatón rántotta le a leplet a mindössze 16 dollárba – körülbelül 4500 forintba – kerülő okosmérlegekről, emellett várhatóan hamarosan megjelenik mobiltelefonjainak új generációja és az első tévékészüléke is. Bár sokan számítottak rá, hogy a cég egy okosórával is színre lép, a beharangozón erről nem esett szó, ami azonban nem jelenti azt, hogy nem szerepel a tervek közt.

A „Mi” mérlegek különlegessége, hogy 50 grammos pontossággal mérik az ember súlyát, tehát a fejlesztők szerint azt is rögtön kimutatják, ha valaki megivott egy pohár vizet. Érdemes azért hozzátenni, hogy a koncepció teljesen más, mint amit a Withings és a Fitbit hasonló készülékei esetében megszoktunk. A felhasználók a súlyukat egy fehér LED-kijelzőn ellenőrizhetik, viszont – a drágább modellektől eltérően – ez az egyetlen érték, amit a mérleg rögzíteni képes.

A Xiaomi Mi okosmérlege

A mérleg tehát nem számolja ki a testtömegindexet, nem figyeli a szívritmust vagy a levegő szén-dioxid tartalmát, ahogyan például erre a Withings készülékeinél lehetőség van. A mérlegek Bluetooth-kapcsolaton keresztül csatlakoznak a mobilokhoz, és a súlyra vonatkozó adatokat a Mi Fit applikációban lehet nyomon követni.

A nagy rivális, a Withings okosmérlege

Az új fejlesztéssel a Xiaomi most már igen takaros kínálattal rendelkezik, amely magában foglal egyebek között egészségi állapotot nyomon követő viselhető kiegészítőket – a Mi Band aktivitásmérőket –, egy intelligens vérnyomásmérőt és légtisztítót is.

A kínai vállalkozás a pekingi bemutatóján egy okos-kapcsolótábla piacra dobását is bejelentette; a Smart Plug Board várhatóan 2000 forint körüli áron kerül majd a boltok polcaira, és a Mi Connected Home okostelefonos applikációján keresztül lehet szabályozni. Az eszköz egyébként 3 konnektorral és 3 USB-kimenettel rendelkezik.

Minden riválisát lepipálja a Xiaomi akciókamerája >>Az utóbbi időben a társaság egyébként sem tétlenkedett, hiszen március elején dobta piacra a Yi névre keresztelt új akciókameráját, ami a fejlesztők reményei szerint valamennyi vetélytársát lekörözheti. A parányi Yi kamera mindössze 72 grammot nyom, és egy speciális vízálló tok segítségével akár 40 méteres mélységben is lehet videózni a készülékkel.

A kapcsolódó telefonos alkalmazás pedig abban segít, hogy a kamerát távolról is lehessen irányítani, illetve más felhasználókkal megosztani a frissen készült videókat és képeket. Arra sajnos nem számíthatunk, hogy az újonnan beharangozott eszközök Kínán kívül más országokban is elérhetőek lesznek, azonban a vállalkozás hamarosan elindítja első online áruházát Európában.

Forrás: Wareable / Cnet