Az Intelligencia Internete lekörözheti az IoT-t? Erősödik a kereslet a valóban intelligens megoldások iránt, amelyek nemcsak összeköttetést biztosítanak az eszközök közt. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3327/articles/20171201163939/intelligencia-internete.jpg

Az Intelligencia Internete lekörözheti az IoT-t?

2017. december 1. 17:25
2'
Az utóbbi időben egyre erősödik a kereslet az „Intelligencia Internetére” épülő megoldások iránt, amelyek nemcsak összeköttetést biztosítanak az eszközök közt, hanem segítenek a napi feladatok elvégzésében – derül ki egy nemrég készített tanulmányból.

Az online marketinggel foglalkozó CTAM és a Magid közös kutatása főként az okoskészülékeket használó fogyasztók viselkedésmintáit, preferenciáit, elvárásait és vágyait próbálta feltérképezni. A tanulmány egyik legfontosabb megállapítása, hogy a felhasználók számára felbecsülhetetlen értékű az az idő, melyet az új innovatív technológiáknak köszönhetően megspórolnak. Az intelligens eszközök ugyanis már azt megelőzően segítséget nyújtanak egy problémában, hogy az egyáltalán felmerülne, arról nem is beszélve, hogy a naponta ismétlődő feladatok elvégzését is megkönnyítik.  

Tisztázzuk a fogalmakat! Mi is pontosan a Dolgok Internete?

A közvéleménykutatás során a Magid több mint 100 olyan fogyasztót kérdezett meg, akik vagy viszonylag korai szakaszban elkezdtek ismerkedni az IoT-alapú technológiákkal, vagy pedig lehetséges vevőnek számítanak.

A jelentés egyértelműen azt mutatta, hogy bár mindkét csoport le volt nyűgözve az intelligens megoldásokban rejlő potenciáltól, de komoly aggályaik is voltak az okoseszközök megbízhatóságával, árával és a személyes adatok biztonságával kapcsolatban. 

Érdekes módon a riport azt is feltárta, hogy a fogyasztók tartanak is ezeknek az új technológiáknak a kipróbálásától és gyakori használatától, különösen akkor, ha többfunkciós készülékekről van szó. Ebből kiindulva könnyű levonni azt a következtetést, hogy az a márka, amelyik sikeresen csillapítja ezeket az aggályokat, egyben el is nyeri a vevők bizalmát, ezáltal fellendítheti a forgalmát. A legfrissebb becslések szerint egy amerikai háztartásban átlagosan 50 összekapcsolt eszköz lesz megtalálható 2020-ban. 

A Grand View kutatóintézet becslései eközben azt vetítették előre, hogy 2025-ben az okostévé-piac értéke globálisan megközelítheti akár a 300 milliárd dollárt is. Ez a dinamikus bővülés egyrészt a 4K felbontású készülékek bevezetésével függ össze, de a növekedésnek az is lökést adhat, hogy a fogyasztói preferenciák egyre inkább az OLED és QLED technológiával ellátott képernyők irányába mozdulnak el. 

Forrás: IoT Tech News

A figyelmébe ajánljuk:

Vision 2030: úton a hálózatba kapcsolt világ felé

A Wipro Digital és a Forum for the Future jelentése szerint a megkérdezett üzleti döntéshozók 98%-a tisztában van azzal, hogy az IoT szerepe kulcsfontosságú a fenntartható jövő érdekében, mégis csupán feleannyian foglalkoznak aktívan a technológiával.
Olvasson még a témában:

Így készülnek az internetezők a karácsonyra

Az Árukereső.hu idén is megvizsgálta az internetezők ajándékozási terveit. A felmérésből kiderült, hogy a karácsony közeledtével sokkal nyitottabbak vagyunk az online vásárlásra. A virtuális polcok előnyeit kihasználva szeretnének a válaszadók sok ötletet merítve gyorsabban végezni és persze jól járni.