Életeket menthet a bringás LED-kabát

Életeket menthet a bringás LED-kabát

Életeket menthet a bringás LED-kabát

kereskedelem

4 perc

A Visijax elektronikus biciklis dzsekin 23 LED-fényforrás biztosítja, hogy a sportolót az éjszakai sötétben is könnyedén észre lehessen venni.

A viselhető technológiák és a sport párosítása néha kicsit erőltetettnek tűnik, de a Visijax által fejlesztett biciklis dzseki biztos nem ebbe a kategóriába tartozik. A szakértők szerint a brit vállalat tervezői nagyon innovatív módon közelítették meg a hordható elektronikus kiegészítők piacát.

Intelligens zár a biciklitolvajok ellen >>A Visijax lényegében egy teflonbevonatú, gyapjúbélésű, pehelykönnyű biciklis kabát, amelyet szellőzőlyukakkal láttak el, hogy sportolás közben is biztosítsák a test hűtését. Ami különlegessé teszi a dzsekit, az a ruhán elhelyezett 23 darab LED-fényforrás és 15 fényvisszaverő csík, ami biztosítja, hogy a bringás éjjel, a sötétben is látható legyen az autósok és gyalogosok számára.

Az égőket a nyak közelében, a háton, illetve a hát alsó részén lehet megtalálni, a viselője egyetlen gombnyomással felkapcsolhatja a világítást. A kabát ráadásul a mozgásokat is érzékeli; tehát ha a biciklis szeretne elkanyarodni, akkor elegendő a karját a megfelelő irányban felemelnie, és a LED-lámpák azonnal felvillannak, majd körülbelül 5 másodperc után kialszanak.  

A dzsekibe épített égősor és elektronikus rendszer egyetlen töltéssel mintegy 30 órán keresztül működik, a kabát vízálló, így viszontagságos időjárási körülmények között is ideális viselet lehet.

A belső zsebbel ellátott ruhadarabot akár a mosógéppel is lehet tisztítani, a tervezők ígérete szerint az elektronika nem sérül meg. Andi Li, a Visijax alapítója elmondta: a fejlesztések folyamán a biciklisek biztonságának javítása volt a fő szempontjuk, de kiemelt figyelmet fordítottak a hasznosságra, a megbízhatóságra és a tartósságra is.

A dzsekit 120 dollárért – vagyis nagyjából 32 ezer forintért – lehet megvenni az Egyesült Államokban, az Amazonon vagy a vállalat honlapján megrendelve.

Forrás: Mashable / Visijax