Szingapúrban NFC-vel lesz hatékonyabb a posta

Szingapúrban NFC-vel lesz hatékonyabb a posta

Szingapúrban NFC-vel lesz hatékonyabb a posta

közszolgáltatás

2 perc

A SingPost több innovációt is bevezet a városállamban. A fejlesztés keretében 50 ezer NFC-chippel látják el a csomagátvevő pontokat, valamint ezer postást kap NFC-s okostelefont.

Az NFC, az RFID, a digitális képalkotás és az elektronikus értesítéseket ötvözésével a SmartPost új készségekkel és eszközökkel látja majd el a munkatársakat, ezáltal is javítja a cég működési hatékonyságát és a szolgáltatások minőségét.

A postások is beszállhatnak az okosváros kiépítésébe

A fejlesztések első fázisa az elsőbbségi feladványok szállítására és más követhető postai termékekre fog fókuszálni. A kézbesítők személyre szabott, NFC-képes és vonalkódszkennelésre is alkalmas kézbesítési applikációt kapnak telefonjaikra, ami segíteni fogja a már végrehajtott kiszállítások nyomon követését, és valós idejű visszajelzést fog adni a működési eljárásokról.

Emellett a felhasználók számára is elérhető applikáció információkat is szolgáltat a postai termékekről és szolgáltatásokról. A vásárlók SMS vagy e-mail révén kaphatnak értesítést arról, hogy hol vehetik át a csomagokat, melyeket a kiszállító nem tudott személyesen kézbesíteni. Ráadásul átvételkor nemcsak a fuvarlevél felmutatása ellenében vehetik át küldeményeiket, hanem akár az okostelefonos értesítéssel is.

Amellett, hogy a SingPost ezer munkatársát látja majd el a speciális okostelefonokkal, NFC-chipeket is felszerel az átvevő- és feladópontot, a postai szolgáltatók között elsőként. Az applikáció és az infrastruktúra fejlesztését már idén elkezdik, és arra számítanak, hogy 2019 márciusára elkészülnek a projektekkel.

A társaság azért vágott bele a digitális technológián alapuló SmartPost kifejlesztésébe, hogy megoldást kínáljon a tradicionális posta kihívásaira. Céljuk, hogy megfeleljenek az ügyfelek elvárásainak, akik gyorsabb és flexibilisebb kiszállítást szeretnének, főképp az e-kereskedelemben.

Forrás: NFC World+