Új funkciókkal bővült a drónpilótáknak fejlesztett app

Kapcsolódó cikkek

Új funkciókkal bővült a drónpilótáknak fejlesztett app

Új funkciókkal bővült a drónpilótáknak fejlesztett app

közszolgáltatás

1 perc

Frissítették a HungaroControl mobilalkalmazását. A légiforgalmi szolgáltató egyúttal közzétette azt a webes applikációt is, amelynek köszönhetően bármilyen operációs rendszert futtató eszközökön elérhetővé válik a Mydronespace.

A jogszabályi előírásoknak megfelelően 2021. július 31-től a drónozóknak a Mydronespace segítségével be kell jelölniük repüléseiket abban az eseti légtérben, amelyet a hatóság erre a célra engedélyezett.

Az eseti légtérre vonatkozó műveleti korlátozásokról ezután az alkalmazás automatikus értesítést küld a pilótáknak, akik ennek figyelembe vételével folytathatják a repülést. Megújult az applikáció személyes menüje is, így ezután a felhasználók a profiljukhoz tartozó adatokat egyszerűen módosíthatják.

A HungaroControl élesítette a webes változatot is, amely az app.mydronespace.hu címen érhető el. A böngészőben megnyitható felület funkcióit tekintve megegyezik a telefonos alkalmazással, előnye, hogy bármilyen operációs rendszerű eszközön működik.

A társaság továbbra is folyamatosan várja a felhasználók észrevételeit, javaslatait az info@mydronespace.hu e-mail címre és a legnagyobb közösségi oldalon működtetett Mydronespace csoportban.