A Dolgok Internete: válasz a nagy kérdésekre

A Dolgok Internete: válasz a nagy kérdésekre

A Dolgok Internete: válasz a nagy kérdésekre

még több IoT

3 perc

A Dolgok Internete egyre fontosabb szerepet tölt be a mindennapok során, az Internet of Things (IoT) életünk minden területére beszivárgott. Gondoljon csak az intelligens autókra, amelyek jelzik a forgalmi dugókat, vagy a kiegészítőként viselhető okoseszközökre, amelyek minden eddiginél több adattal szolgálnak az egészségi állapotunkról.

A törvényi szabályozás még nem képes lépést tartani a robbanásszerű fejlődéssel, de érdemes megnézni, hogyan helyezheti új alapokra az emberek életét a Dolgok Internete.

Mi a Dolgok Internete és milyen lehetőségeket nyit meg?

Mit jelent az Internet of Things, azaz IoT? >>Az IoT mindennapi használati eszközök hálózata, amelyek a technológia és a távközlés segítségével kapcsolódnak egymáshoz. A világhálót a gépek közötti kommunikációra épülő M2M-technológiák tartják működésben és mozgatják. A Dolgok Internete kivételes társadalmi és gazdasági előnyöket kínál, a hálózat hatékony működése sok szempontból átalakíthatja az emberek életét.

Egészségügy

Az orvosok bármikor figyelemmel kísérhetik a páciensek állapotát akár távolról is. Ezzel biztosíthatják, hogy a beteg időben jusson megfelelő kezeléshez, ezáltal elkerülve a további egészségkárosodást.

Közlekedés

Ha éppen úton van egy találkozóra – legyen szó akár egy üzleti tárgyalásról, vagy arról, hogy az órák után felveszi a gyerekeket az iskolánál – a forgalomtechnikai újítások előre jelzik a fennakadásokat és torlódásokat, illetve segítenek kikerülni a több órás dugókat.

Növekedés

Napjainkra az M2M-technológiák fejlődése feltartóztathatatlanná vált; a részvényesek, illetve az ipari vállalatok vezetői egyaránt a szabványok egységesítésére koncentrálnak. A pozitív folyamaton és a sikertörténeteken felbátorodva pedig egyre több innovatív cég és szolgáltató lép be a piacra

Soha nem látott mennyiségű új termék árasztja el a piacot

IoT-kisokos: csatlakozzon okosan a Dolgok Internetéhez >>Egészen az utóbbi időkig még nem volt elegendő készülék és nem létezett az alapvető infrastruktúra ahhoz, hogy a Dolgok Internete hatékonyan működjön. Ma már nehezen telik el akár egyetlen nap is anélkül, hogy ne körvonalazódna valamilyen új elképzelés ezen a téren. Jelen pillanatban is nagyjából 200 olyan tárgy vesz minket körül, amelyek kapcsolódhatnának egymáshoz a Dolgok Internetén keresztül.

A szakértők arra számítanak, hogy 2020-ra világszerte 26 milliárd használati tárgy csatlakozik majd egymáshoz az IoT segítségével. Az internetes hálózati berendezéseket gyártó amerikai Cisco például azt jósolja, hogy az „Internet of Everything”, vagyis a mindent behálózó internet (amely nem csupán használati tárgyak, hanem emberek, folyamatok és adatok közötti internetes kapcsolatot hoz létre) értéke 2022-re több mint 14 trillió dollár lehet.

Szívesen belemélyedne jobban a témába? Olvassa el korábbi cikkeinket is!

IoT: újabb ipari forradalom jöhet

Robbanásszerű fejlődés várható az IoT piacán

Az IoT királyai