Ilyen az elegáns intelligencia

Ilyen az elegáns intelligencia

Ilyen az elegáns intelligencia

még több IoT

1 perc

Az okosotthon különböző felszerelései nemcsak egyre több feladatra képesek, hanem egyre szebbek is. A Pretty Smart Lamp szinte észrevétlenül csempészi be az intelligens technológiát a lakásba.

A Pretty Smart Homes már a nevével jól megfogalmazza a célkitűzésüket: olyan okosotthonokat szeretnének létrehozni, amelyek lakberendezési szempontból is megállják a helyüket, és készülékeik szépen beleolvadnak a környezetükbe. Erre példa az új okoslámpájuk is.

A Pretty Smart Lamp egy egyszerű téglatestből és egy kisebb világítóegységből áll, amelyre bármilyen lámpaernyő felhelyezhető. Ez hasonlíthat sólámpára, de lehet egy lézerrel vágott futurisztikus üvegbúra is. Az egyetlen dolog, ami hagyományos benne, hogy vezetéken keresztül működik, ezen túl viszont minden más újításnak számít.

A felkapcsoláshoz elég csak egyszer megkoppintani a lámpatestet, két koppintásra pedig megtalálja a Bluetooth-szal párosított okostelefont. A világítóeszköz a fényerősség változásával jelzi, ha valamilyen üzenet vagy értesítés érkezett, sőt a telefon vezeték nélküli töltésére is alkalmas. A Pretty Smart Lamp kompatibilis bizonyos fűtésszabályozókkal és termosztátként is funkcionál.

Kiváló háttérvilágításként szolgál, ha más lámpák (vagy a nap) elnyomja a fényét, akkor energiatakarékosan egész egyszerűen kikapcsol vagy alacsonyabb fokozatra vált. Éjszakára pedig a színváltós LED-eknek köszönhetően ki tudja szűrni a kék fényt, ezzel segíti a könnyebb elalvást. 

A termék a Kickstarteren rendelhető előre, ahol a kitűzött 10 ezer dolláros cél háromszorosát gyűjtötték össze a fejlesztők. A piacra várhatóan hamarosan, még ebben a hónapban megérkezik az okoslámpa.