A jövőben már csetelni is lehet a Ray-Ban okosszemüvegével

Kapcsolódó cikkek

A jövőben már csetelni is lehet a Ray-Ban okosszemüvegével

A jövőben már csetelni is lehet a Ray-Ban okosszemüvegével

még több IoT

1 perc

Az első pillantásra hagyományos napszemüvegnek tűnő Ray-Ban Stories már eddig is „okos” volt, most azonban újabb – méghozzá a Facebook Messengerhez kapcsolódó – funkciókkal gazdagodik.

Mark Zuckerberg, az immár Meta néven futó vállalat vezérigazgatója külön bejegyzésben jelentette be a hírt. Az újítás lényege, hogy a felhasználók immár közvetlenül az okosszemüvegről küldhetnek és fogadhatnak majd Messenger üzeneteket. A Facebook-vezér tájékoztatása szerint a bevezetés alatt álló funkciók csak a kezdetet jelentik.

A Messenger-üzenetek küldése, felolvasása és az alkalmazáson keresztül történő hívások kezdeményezése a beépített mikrofon és hangszórók használatával, valamint a kapcsolódó asszisztens segítségével lehetséges. A további frissítések 2022-ben várhatók.

A kommunikációs eszközként történő használat egyben a viselhető kiegészítő új szintre emelését is jelenti. Habár fotózni és videózni eddig is lehetett az eszközzel, valamint vezeték nélküli fejhallgatóként is lehetett használni azt, más intelligens funkciója nemigen volt.

Az újítások eléréséhez a felhasználóknak le kell futtatniuk a kapcsolódó frissítést. Ezt követően a keretbe épített touchpad használata helyett a saját hangjukkal is szabályozhatják a hangerőt, és játszhatnak le zenét. Külön angol nyelvű hangparanccsal pedig le is állíthatják mindezt.

A speciális napszemüveget a Facebook és az olasz Luxottica együttműködésében fejlesztették, a Ray-Ban Stories idén ősszel debütált.

Forrás: