Sense okosórákat hív vissza a Fitbit

Kapcsolódó cikkek

Sense okosórákat hív vissza a Fitbit

Sense okosórákat hív vissza a Fitbit

még több IoT

2 perc

A viselhető eszközöket forgalmazó cég kapcsolatba lép az érintett vásárlókkal, és felajánlja nekik a cserét, miután kiderült, hogy az órák egy részénél hibásan működik az EKG-funkció.

Felhasználók a Fitbit fórumain számoltak be arról, hogy a cég e-mailben vette fel velük a kapcsolatot és jelezte, hogy készülékük egy hardveres problémában érintett.

Az Alphabet tulajdonában álló vállalat ezt követően megerősítette a The Verge portálnak, hogy a probléma világszinten mindössze 900 Sense okosóránál fordul elő, és konkrétan az elektrokardiogram-funkciót érinti.

Az általuk kiküldött elektronikus levelekben arra kérik a tulajdonosokat, hogy juttassák vissza az eszközt a céghez, cserébe pedig ingyen kapnak egy másikat.

A Sense jelentős egészségügyi funkciókban különbözik a vállalat másik okosórájától, a Versa 3-tól; az EKG-applikáció mellett felismeri a stresszt és méri a testhőmérsékletet is.

A kardiológiai funkció a viselhető eszköz piacra kerülésekor, tavaly szeptemberben még nem működött, a Fitbit azt csak egy hónappal később tette elérhetővé.

Az applikáció a pulzus mérésén keresztül ismeri fel az eltéréseket, például a gyakran sztrókhoz vezető atriális fibrillációt, más néven pitvarremegést.

A Fitbit UK megerősítette a hírt az internetes portálnak, hozzátéve, hogy a probléma az eszközöknek csak egy kis részében okozza a funkció hibás működését, melynek során az applikáció a mérés után bizonytalan eredményt jelez

A kaliforniai társaság azt is hozzátette, hogy a hiba sem más típusú kiegészítőket, sem a jövőbeli Sense szállítmányokat nem érinti, az érintett felhasználókkal pedig a csere érdekében közvetlenül felveszik a kapcsolatot.

Innen kellene nyerni

A mintegy 330 dolláros Fitbit Sense-nek már az indulása sem volt problémamentes. A legjelentősebb funkciói közül néhány a bevezetés körüli tesztek idején még nem volt elérhető, a többi pedig hibásan működött.

Azóta viszont a cég keményen dolgozik a problémák javításán. Frissítéseket adtak ki a különböző funkciók, mint az EKG applikáció pótlására vagy a Google Assistant támogatására, most pedig proaktívan cserélik ki a hibás hardverrel szállított eszközöket.

Úgy tűnik tehát, hogy bár időbe telik, de helyrehozzák a Sense használat közben előjött gyengeségeit, tette hozzá a tech portál. 

Forrás: