DrnkPay: felejtse el a mámoros pénzszórást

DrnkPay: felejtse el a mámoros pénzszórást

DrnkPay: felejtse el a mámoros pénzszórást

pénzügy

2 perc

Ezentúl senkinek se kell amiatt aggódnia, hogy esetleg meggondolatlanul elkezd költekezni, ha a kelleténél többet ivott az esti bulizás során. Egy új találmány ugyanis a véralkoholszint függvényében zárolja a bankkártyát.

A DrnkPay elnevezésű új alkalmazás egy okoskarkötő segítségével figyelemmel kíséri, hogy a felhasználó mennyi alkoholt fogyasztott, és amikor átlép egy bizonyos határt, akkor az applikáció automatikusan korlátozza az elkölthető összeg mértékét. Az eszköz az alkalmazáson keresztül kapcsolódik a felhasználó bank- és hitelkártyájához, így tudja megszabni a fizetési plafont. 

Alkoholzár az ittas vezetés visszaszorításáért

Ha a felhasználó elérte a saját maga által korábban meghatározott limitet, akkor az applikáció zárolja a kártyáját, megakadályozva ezzel a további tranzakciókat. A tulajdonos ugyanakkor eldöntheti, hogy minden fizetést blokkol-e, vagy csak bizonyos helyeken – például gyorséttermekben, klubokban, szórakozóhelyeken – nem szeretne költeni.

Az innovatív rendszert a Londoni székhelyű iBe TSE pénzügyi tanácsadó vállalat fejlesztette ki, a OnePoll kutatócég egyik korábbi felméréséből kiindulva. A tanulmány arra világított rá, hogy az Egyesült Királyságban a 18 és 34 év közötti korosztályban az alkoholfogyasztók fele kívánta legalább egyszer azt, hogy bárcsak ne költött volna több pénzt a felszabadult hangulat hevében. 

„Ez egy olyan probléma, amellyel már rengetegen találkoztunk, ezért dolgoztuk ki ezt az egyszerű megoldást a legmodernebb technológiák felhasználásával” – mondta Francesco Scarnera, a cég vezérigazgatója. 

Az önmagában még nem számít forradalmi ötletnek, hogy valaki alkoholszondát használ, illetve az is biztos, hogy nem mindenki lenne hajlandó mindig magával hurcolni a külön eszközt. Ez utóbbi problémát hidalja át a Quantac Tally viselhető kiegészítő. A pántba épített megoldás ugyanis a csuklóra erősítve képes a véráramban mérni az alkoholszintet, majd azt továbbítani az alkalmazásnak.  

Az iBe TSE tanácsadó képviselői jelenleg több bankkal és kártyakibocsátóval is tárgyalnak arról, hogy miként alkalmazhatnák ezt a technológiát a következő 12 hónap során a saját ügyfeleiknél. Az egyeztetésekkel egyidejűleg elképzelhető, hogy a készüléket piaci forgalomba bocsátják az applikációval együtt. 

Forrás: ReadWrite