Fintech: pénzügyi labor nyílt a pécsi egyetemen

Kapcsolódó cikkek

Fintech: pénzügyi labor nyílt a pécsi egyetemen

Fintech: pénzügyi labor nyílt a pécsi egyetemen

pénzügy

1 perc

A Fintelligence Pénzügyi Oktatási Centrumot a Takarék Csoport a Fintelligence Pénzügyi Kultúra Központtal és a Pécsi Tudományegyetemmel közösen hozta létre. Az edukációs célokat szolgáló labor a Magyar Bankszövetség kezdeményezésére formálódó oktatási hálózat legújabb tagja.

A Fintelligence központok olyan országos hálózatot hoznak létre az ország nagy egyetemein, amelynek tagjai a pénzügyi ismeretek terjesztését segítik elő az adott régióban. Ennek a hálózatnak része a pécsi egység is, ahol a 21. századi modern pénzügyi edukációs előadóterem mellett számos érdekes, banktörténeti elemeket felvonultató kiállítóteret is kialakítottak.

A legkorszerűbb technológiával felszerelt központ nagymértékben segíti a pénzügyi műveltség elmélyítését, ideális helyszínt biztosít egyetemi szintű kurzusoknak, konferenciáknak, ismeretterjesztő előadásoknak és iskolás csoportok fogadásának.

„A pénzügyi kultúra fejlesztése terén példa nélküli összefogás jött létre a kormányzat, a központi bank, a hazai hitelintézetek és oktatási intézmények között. Ennek egyik gyümölcse az az országos Fintelligence Pénzügyi Oktatási Hálózat, amelynek egyik központját a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának épületében nyitjuk meg” – mondta Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a pénzügyi labor átadásakor.