Halloween: rémisztő megoldások az okosotthonban

Kapcsolódó cikkek

Halloween: rémisztő megoldások az okosotthonban

Halloween: rémisztő megoldások az okosotthonban

szórakozás

1 perc

Az otthoni feladatokat automatizáló technológiákat könnyű úgy átalakítani, hogy vicces és szórakoztató projektek megvalósításában is segítsenek.

A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep október 31. éjszakáján, amelyet elsősorban az angolszász országokban tartanak, bár mára már az egész világon elterjedt a divatja. A tengerentúlon ilyenkor a gyermekek ijesztő jelmezekbe öltözve járják körbe a szomszédokat és édességet kérnek, valamint sokan a házakat, kerteket is feldíszítik különböző rémisztő dekorációkkal.

Automatizált ijesztgetés

Az IoT is félelmetesebbé teheti a halloweent

Természetesen kézenfekvő denevéreket, pókhálókat vagy akár csontvázakat elhelyezni a kertben, de a szenzorok és okoseszközök használata teljesen új szintre emelheti a díszítéseket. Ha valaki már rendelkezik valamilyen okosotthon-kiegészítővel, akkor felhasználhatja akár ilyen célokra is.

Az Android Authority oldal a Samsung SmartThings termékcsaládjánál próbálta ki az ünnep előtt. A készletnek egyebek közt része egy mozgásérzékelő is. Ezen túl már csak egy okostelefonra, egy Bluetooth-hangszóróra és némi előkészületre van szükség ahhoz, hogy ijesztő zombihangok szólaljanak meg, ha valaki a bejárati ajtóhoz érkezik.

Az IFTTT-vel (IF This Then That) már korábban foglalkoztunk részletesen. A mindenféle automatizációt lehetővé tévő alkalmazás segítségével könnyen beállítható, hogy értesítés érkezzen a tulajdonos telefonjára, amikor a kint elhelyezett szenzor mozgást érzékel. Ezek után a Tasker nevű applikáció segítségével a telefon lejátszhatja az internetről letöltött rémisztő hangot.

Innentől kezdve elég a szenzort valahová elhelyezni az ajtó közelébe. Arra viszont figyelni kell, hogy a SmartThing mozgásérzékelője hivatalosan csak beltéri, de ha védve van az esőtől, akkor baj nem lehet. Ezen kívül el kell rejteni a hangszórót is, és indulhat az ijesztgetés!

Ha részletesen kíváncsi a képekkel ellátott instrukciókra, akkor érdemes elolvasnia a tesztelők útmutatását.