Intelligens fejlesztések Las Vegasban – Íme, egy újabb innováció

Intelligens fejlesztések Las Vegasban – Íme, egy újabb innováció

Intelligens fejlesztések Las Vegasban – Íme, egy újabb innováció

szórakozás

2 perc

A Melo Mind fejhallgató az agyhullámok elemzése alapján játszik megnyugtató és figyelemelterelő zenéket. Az intelligens fejlesztésről a január 9-ig tartó nemzetközi fogyasztói elektronikai vásáron, a Las Vegasban megrendezett CES-en rántották le a leplet a tervezők.

Ha kimerült, stresszes vagy pusztán csak szeretné pihenő üzemmódba kapcsolni az agyát, akkor a teljes ellazulást már egy új technológia segítségével is elérheti. Az intelligens fejhallgató ugyanis segít az idegek lecsillapításában, azáltal, hogy az agyhullámoknak megfelelően megnyugtató zenét játszik a fogyasztók fülébe. A myBrain Melo Mind az idegi aktivitást méri a beépített érzékelők segítségével és aztán ezt fordítja le a muzsika nyelvére.

Tudjon meg még többet a kiállításról! CES 2015: Mik lesznek a legütősebb trendek? >>A fejhallgató lényegében úgy működik, hogy a felszerelt szenzorok érzékelik az agyhullámokat és ezt továbbítják Bluetooth-kapcsolaton keresztül okostelefonra.

Az alkalmazás elemzi a beérkező adatokat, és ezek alapján kezd el olyan zenéket lejátszani, amelyek megnyugtatóan hatnak a viselőjére. A készülék kialakításában részt vevő agykutató professzorok szerint a Melo Mind applikációja akár már 15 percet követően képes megszabadítani a fogyasztót a felgyűlt stressztől.

A rendszer a viselője idegállapota alapján két különböző típusú zenét játszik le. Az egyiket a relaxációhoz, a másikat a figyelem eltereléséhez alkották. Az okosfejhallgató felhelyezését követően az alkalmazás először arra kéri a fogyasztót, hogy lazuljon el és könnyedén lógassa a karjait a teste mellett, ez alatt történik az agyhullámok kalibrálása.

A zene lejátszása közben az alkalmazás különféle színekkel mutatja a folyamat előrehaladását és beszámolót készít róla. A tervező myBrain Technologies társalapítója, Yohan Attal nem ajánlja mindennapos használatra a készüléket, szerinte elég kétszer egy héten feltenni a fejhallgatót.

 A terméket – amely magából az eszközből, illetve egy csatlakozó okostelefonos alkalmazásból áll – egyelőre csak előrendelni lehet 299 dolláros áron, a mostani tervek szerint 285 dollárért kerül majd forgalomba szeptemberben.

Forrás: Mashable