Készítsen személyre szabott viselhető eszközt!

Készítsen személyre szabott viselhető eszközt!

Készítsen személyre szabott viselhető eszközt!

szórakozás

5 perc

Az apró kiegészítő segítségével a felhasználó igény szerint saját okosórát, távirányítót vagy otthoni vezérlőberendezést hozhat létre.

Az alacsony fogyasztású, vezeték nélküli, szenzorokkal ellátott Hexiwear egyaránt csatlakoztatható a közelben lévő IoT-készülékekhez vagy a távoli felhőhöz, ugyanakkor segítségével a felhasználó saját találmányokat is létrehozhat. A berendezés ugyanis számos előre telepített applikációt is tartalmaz, amelyek egyfajta alapot képeznek, de konkrét felhasználási módjukat már tulajdonosa dönti el.

A fejlesztők szerint nagy kihívás volt a velük dolgozó hardvermérnököknek minden szükséges elektronikát egyesítsenek egy ekkora eszközben. Továbbá azt is szem előtt kellett tartaniuk, hogy a végeredmény az elektronikus termékekkel szemben manapság támasztott elvárásoknak megfelelően érzékeny és önálló működésre képes legyen. A készülék irányítása fizikai gombokkal és a beépített OLED kijelzővel lehetséges.

A fejlesztés különféle kiegészítőkhöz csatlakoztatható – fizikai és technikai értelemben egyaránt –, használható karóraként vagy karpántként, de akár kulcstartóként, nyakláncként vagy a falra rögzítve, a kapcsolódó dokkolóval pedig további lehetőségek adódnak.

Beépített Bluetooth Low Energy (BLE) moduljának köszönhetően pedig kompatibilis a különböző fülhallgatókkal, billentyűzetekkel, tabletekkel, laptopokkal, telefonokkal vagy egyéb szerkezetekkel.

A kapcsolódó alkalmazás Android és iOS operációs rendszerű készülékekre egyaránt elérhető, minden felhasználó hozzáférést kap a saját privát felhőjéhez, amely a szenzorok által mért adatokat őrzi. A kapcsolódó Kickstarter-kampányban a kitűzött 20 000 dolláros támogatási célt már jócskán sikerült túllépni, a kiszállítást még idén áprilisra tervezik.