Kínában már a lakosság fele telefonról internetezik

Kínában már a lakosság fele telefonról internetezik

Kínában már a lakosság fele telefonról internetezik

szórakozás

1 perc

A világ legnépesebb országában már korábban is többen használták okostelefonjaikat böngészésre, mint a hagyományos eszközöket.

Míg az okostelefonok eladási számának növekedése évek óta először lassulni kezdett, Kínában a mobiltelefonos internetezés aránya tovább növekszik. Az internetes statisztikák összeállításával is megbízott állami internetügynökség (CNNIC) a héten tette közzé a legfrissebb adatokat az ázsiai ország online penetrációjáról.

Okostechnológia: szorosabbá válhat a kínai-magyar együttműködés

Tavaly decemberben 731 millió internethasználót tartottak nyilván, ami az 1,4 milliárd lakosú ország népességének kicsivel több, mint a fele, és majdnem annyi, mint Európa egész lakossága (743 millió). Ennél azonban még megdöbbentőbb szám, hogy az összes online felhasználó 95%-a okostelefonról használja a szolgáltatást, így most először az egész lakosság fele, 695 millióan ezt az online lehetőséget részesítik előnyben.

Az elmúlt egy évben 43 millió új felhasználó csatlakozott a világhálóhoz, ez a 6,2 százalékos növekedés pedig nagyobb, mint a globális átlag, azonban konzisztens az ország korábbi trendjeivel.

További elképesztő számokat generálnak a különböző alkalmazások felhasználóbázisai is: az országban 168 millióan használnak különböző utazásmegosztó applikációkat, míg 469 millióan rendelkeznek valamilyen mobiltárcával. A legnépszerűbb app a WeChat csevegőalkalmazás, ezt az internetezők 80%-a nyitja meg rendszeresen.

Ezek a számok természetesen eleve a hatalmas lakosságszám miatt ilyen magasak, de újból megerősítik azt a tendenciát, hogy miért az ázsiai piacokon igyekeznek a legjobban terjeszkedni a mobilfizetési szolgáltatásokat vagy intelligens közlekedési megoldásokat fejlesztő cégek.

Forrás: TechCrunch