Minimalista óra intelligens funkciókkal

Kapcsolódó cikkek

Minimalista óra intelligens funkciókkal

Minimalista óra intelligens funkciókkal

szórakozás

2 perc

A stílus és a technológia találkozását ígéri az Oaxis.

Az intelligens órákkal kapcsolatban gyakran kifogásként merül fel, hogy „túlságosan sportosak”, és a különféle fitneszkarpántok sem biztos, hogy illenek egy elegáns öltözékhez. Az Oaxis Timepiece azonban a gyártó szerint megfelelő kompromisszumos megoldást ígér.

Egy olyan analóg darabról van szó, amely az aktivitásmérő, pulzusszámláló és okostelefonos funkciókkal is bír. Két méretben – 38 és 44 milliméter átmérőjű változatban – érhető el fekete, arany és ezüst kivitelben. A variálhatóság biztosítására a cserélhető szíjak sem maradhatnak el.

Az intelligens funkciók használata egy okostelefonos alkalmazás segítségével lehetséges, amely Bluetooth-on keresztül kapcsolódik az órához. A szinkronizálás kiterjed az aktivitási adatokra, a beérkező e-mailekre, üzenetekre és hívásokra, valamint a különböző közösségi vagy naptárba beírt értesítésekre.

A készülék jobb oldalán található gomb első ránézésre hagyományos felhúzónak tűnik, valójában azonban ezzel lehet lépkedni a számlap alsó részén található LCD-képernyőn megjelenő opciók között. Az időt viszont így nem lehet beállítani az órán, csak a kapcsolódó applikációban.

A lépésszámlálás az alkalmazáshoz történő csatlakozást követően automatikusan működik, pulzusméréshez viszont addig kell lenyomva tartani a gombot, amíg a készülék el nem kezd rezegni. Majd kis idő múlva, a második rezgéssel megjelennek a kijelzőn a vonatkozó információk.

A Timepiece tehát elegánsnak mondható és kényelmes viselet, az idő beállítása az alkalmazáson keresztül a „hagyományosnál” kicsit tovább tart, de egyébként a készülék egyszerűen használható.

A karóra 30 méteres mélységig vízálló és egy feltöltéssel akár 30 napig is használható. A csomagban megtalálható maga az óra, a töltőlap és a hozzá csatlakoztatható USB-kábel, valamint a használati útmutató.

Az Oaxis sikeres Kickstarter-kampányt is tartott, az itt található információk alapján az előrendelt órák kiszállítását februárra ígérik.

Forrás: