NFC az uszodában – Speciális karkötő segítheti a sportolókat

NFC az uszodában – Speciális karkötő segítheti a sportolókat

NFC az uszodában – Speciális karkötő segítheti a sportolókat

szórakozás

3 perc

Az okostechnológiához köthető újítások a vizes sportágakban is egyre fontosabb szerepet töltenek be.

Sport és M2M: ez nem a jövő, hanem a jelen!

A kis hatótávolságú kommunikációra képes NFC-karszalagok megfelelő kialakítással víz alatti adatgyűjtésre is képesek. A begyűjtött információk feldolgozása az egyéni edzésterv kialakításában is fontos szerepet kaphat a jövőben, illetve ezek a mérések is segíthetnek abban, hogy a sportolók összemérjék a teljesítményüket.

A videóban látható tesztelés során a karszalagokat külön mobilalkalmazással és a medence falára rögzített LCD-kijelzővel kötötték össze. Ehhez társult még az a fényjelző sáv, mely a medence alján követi az úszók helyzetét. Az uszodában kiépített fejlesztés alapján a sportolóknak nincs más feladatuk, mint viselni az NFC-karkötőt és letölteni hozzá a megfelelő alkalmazást. Ezt követően be kell táplálniuk a saját úszási követelményeiket és a leúszni kívánt hosszak számát is az applikációba.

A light runnernek nevezett fényjelző sáv virtuális edzőként méri a hosszakat és más paramétereket, sőt a legfontosabb információkat ki is jelzi a medence falán, a víz alá szerelt kijelzőre. A monitoron a mért idő és a karcsapások száma is szerepel. 

A prototípust a Ledswim és az NFC Israel cégek közösen fejlesztették ki. 

Forrás: NFC World