Gondozza a növényeit wifivel!

Kapcsolódó cikkek

Gondozza a növényeit wifivel!

Gondozza a növényeit wifivel!

agrár

2 perc

Ha Ön is az a típus, aki egy kaktuszt is képes kiszárítani, viszont örülne, ha mégis lenne néhány mutatós növény az otthonában vagy a kertjében, akkor most jól figyeljen, mert a technika az Ön oldalára állt. Mutatjuk, miről is van szó!

Ha már a technika ott van az életünk minden területén, miért ne lehetne ott a növénygondozásnál is? Persze nem azt mondjuk, hogy azonnal ruházzon be egy robotfűnyíróra, hiszen van számos, már sokkal költségkímélőbb és praktikusabb lehetőség is ennél. Mit szólna, mondjuk, egy kütyühöz, ami megmutatja, mi hiányzik a talajból a növénye számára?

Üdv a jövőben!

Egyre több cég rukkol elő okosabbnál okosabb eszközökkel a növénygondozás területén. Ma már nem csak az ásóra és locsolókannára van szükség a növénygondozáshoz, hanem valami egészen másra. Ha Önnek is állandóan a kezében van a telefonja, akkor üdvözölni fogja ezeket a technikai újításokat. Íme egy-egy szelet a jövőből!

Milyen kerti okoseszközök léteznek?

A helyzet az, hogy ezek a szerkezetek magát a jövőt képviselik. Persze, léteznek olyan találmányok, melyek a hétköznapi ember számára nemcsak elérhetetlenek, de igazából feleslegesek is, de megnyugatjuk az olvasót, nem robotfűnyírókról lesz most szó. Mutatjuk az apró, de annál hasznosabb szerkezeteket, melyet megváltoztatják az életünket, és valódi kertészt faragnak bárkiből.

Edyn, az intelligens talajelemző

Ezt a szerkezetet elég egyszerűen a földbe dugni és máris láthatók a talajjal kapcsolatos információk, ugyanis az eszköz kommunikál az adott okostelefonnal vagy a tablettel. Emellett javaslatokat is tesz arra vonatkozóan, hogy mit lehet tennit az oda ültetett növényekért. Sőt, még a vízszelep is szabályozható a segítségével. Ide kattintva megtekinthető a szerkezetet működés közben. Ha kezdő kertészként egyelőre fogalma sincs, hogyan gondozza megfelelően a növényeit, vagy alig van ideje a birtoka gondozására, akkor is nagy hasznát veheti ennek a talajelemzőnek, amely minden percben a segítségére lehet.

RainMachine, a praktikus vízadagoló

Ennek az „esőcsináló” gépezetnek a lényege, hogy az időjárási adatokat felhasználva állítja be a szükséges vízmennyiséget a növények számára, és irányítja az öntözőrendszert is. Mindez pedig nyomon követhető  egy okoseszköz segítségével akkor is, ha éppen nincs otthon. Ha éppen valami miatt megszakad az internet kapcsolat, akkor sincs gond, ilyenkor ugyanis a meglévő adatokkal kalkulál a szerkezet.

Szóval bátran elmehet nyaralni, a kertje nem fog kiszáradni a „RainMachine” segítségével, ráadásul a szomszédot sem kell megkérnie, hogy ha nagy a szárazság, öntözze meg a kertet.

PlantLink, a multifunkcionális szenzor

A wifi segítségével működő „növényszenzor” kültéren és beltéren egyaránt használható. Figyeli a talaj páratartalmát és figyelmeztetéseket küld, amikor a növényeknek vízre van szükségük. Mindezt pedig az okostelefonon keresztül nyomon lehet követni az ingyenes applikáció segítségével. Akkumulátorral működik, így nem kell aggódnia a vezetékek és az áram miatt, ráadásul igen hosszú üzemidővel is rendelkezik. Ebben a videóban működés közben is látható a szerkezet.

Neveljen növényt az iPhone-jával!

Ez az iPhone-kiegészítő, a Koubachi egy nagyon érzékeny szenzorrendszer, amely elemzi a kiválasztott növény földjét, és a telefonon keresztül a wifi segítségével tudatja az aktuális állapotot. Figyeli a hőmérsékletet és a föld nedvességtartalmát, monitorozza a tápanyagok mennyiségét, és ha pontosan megmondja, milyen növényt ültetne, akkor speciális gondozási tippeket is kaphat a szerkezettől.

Ebben a videóban megnézheti, hogyan működik. Szóval, ha van egy drága dísznövénye, melyet szeretne a legprecízebben gondozni, esetleg kezdő kertbarátnak érzi magát, akinek minden apró tipp nagyon fontos lehet, vagy egyszerűen csak rajong a technikai cuccokért, akkor ezt Önnek találták ki!

Szerző: Megyeri Szabolcs Kertészete
www.megyeriszabolcskerteszete.hu/blog