A Hyundai is okosautókban utazik

Kapcsolódó cikkek

A Hyundai is okosautókban utazik

A Hyundai is okosautókban utazik

autó

1 perc

A dél-koreai gyártó a következő öt évben több mint 21 milliárd dollárt invesztál az elektromos autók, az önvezető járművek és a kapcsolódó legújabb technológiák kutatás-fejlesztésébe.

Az autógyártónak elég komoly gondot okoz, hogy számottevően csökkentek az eladásaik. Hiába számít a cég – leányvállalatával, a Kia Motors-szal együtt – a világ ötödik legnagyobb autóipari csoportjának, 2017-ben sem hozták az előirányzott eredményeket, ezzel zsinórban a harmadik rosszabb évüket zárták.

Ezekre a megatrendekre készüljön az autóiparban

Az IoT Tech News összegzése szerint idén sem jobbak a kilátások, a vállalat enyhén növekvő eladásoknak, de csökkenő kínai keresletnek néz elébe. Chung Eui-sun, a cég alelnöke ugyanakkor bejelentette, hogy a világtrendek gyors változását leginkább az új technológiákba való invesztálással és új tehetségek alkalmazásával szeretnék követni. 

A megnövelt büdzsé mellett 45 ezer alkalmazott felvételét is tervezik a következő öt évben, ezzel egyben cáfolva azokat az elemzőket, akik szerint a társaság az új eljárások tekintetében nem elég kompetitív.

Az innováció jegyében a Hyundai a Las Vegas-i CES elektronikai vásáron mutatta be a Nexo elnevezésű, hidrogénnel működő üzemanyagcellát, mely stabil áramforrásként kifejezetten alkalmas a sofőr nélküli technológiában való használatra. A vállalat további terve, hogy az Aurora startup céggel együttműködésben 2021-ben már autonóm járművekkel szeretnének piacra lépni.