Felgyorsíthatja a Bosch a sofőr nélküli autók tesztjét

Felgyorsíthatja a Bosch a sofőr nélküli autók tesztjét

Felgyorsíthatja a Bosch a sofőr nélküli autók ausztrál tesztjét

autó

1 perc

Victoria állam az újonnan kialakított automatikus vezetési rendszerének (Automated Driving System) részeként adta ki a tesztelésekre az engedélyt.

A német konszern célja, hogy csökkentse a közlekedés veszélyességét a városoktól távolabb futó utakon is. Ezt erősítette meg Gavin Smith, a Bosch Australia elnöke is, aki kiemelte: „vállalata új technológiák segítségével igyekszik javítani az utazás biztonságát, és csökkenteni a kisebb forgalmú utakon bekövetkező balesetek számát”.

A helyi kormányzat adatai szerint a településektől távolabb ötször akkora eséllyel következnek be halálos közlekedési balesetek, mint a városokban.

A tervezett tesztek révén most először nyílik alkalom a vezető nélküli technológia kipróbálására a nagy sebességű vidéki útvonalakon. Ezzel számos vezetési körülményt tesztelhetnek majd, például a változó időjárási körülményeket, az eltérő sűrűségű forgalmat vagy a különböző közlekedési infrastruktúrákat is.

A vizsgálatok segítenek abban, hogy Ausztrália felkészülhessen az okos és az önvezető technológiák elterjedésére – kommentálta az engedély kiadását a második legnagyobb ausztrál állam miniszterelnöke. Jacinta Allan úgy véli, az így szerzett tapasztalatok révén a célnak leginkább megfelelő infrastruktúrát építhetnek ki, így maximálva a nagyobb biztonságból származó előnyöket. Mindez pedig hozzájárul ahhoz, hogy a kontinensen elterjedjenek az önvezető gépjárművek.

Több cég is részt vesz a programban

Az állam 9 millió ausztrál dollárt különített el „Connected and Automated Vehicle (CAV) Trial Grants Program” elnevezésű kezdeményezésre. A rendelkezésre álló keretből a német cég 2,3 millió ausztrál dollárt használhat fel.

Később jelentik be a programban részt vevő további vállalatokat is. Az első próbautak várhatóan az év második felében kezdődhetnek meg.

Forrás: