Így is felokosítható az autónk

Kapcsolódó cikkek

Így is felokosítható az autónk

Így is felokosítható az autónk

autó

2 perc

A Bouncie célja, hogy a járművezetők minél több információt gyűjtsenek autójuk működéséről és saját vezetési stílusukról. A cég emellett kiemelten figyel a fiatalok biztonságosabb vezetésére is.

Habár a legtöbb forgalomban lévő autó számtalan paramétert követ a saját működéséről, ezek elérése és feldolgozása sokszor nehézkes. A Bouncie okoscsatlakozó segítségével azonban bármelyik sofőr úgy érezheti, hogy egy okosautóban ül, hiszen olyan adatok is gyűjthetők, amelyek a megtett útról, a vezetési szokásairól vagy a jármű aktuális pozíciójáról informálják a vezetőt. Sőt, a készülék még karbantartási emlékeztetőket is küldhet a tulajdonos okostelefonjára.

Visszamenőleg is okosítja autóit a Ford

Az eszközt a gépjármű OBD (On-Board Diagnostics, vagyis fedélzeti diagnosztikai) portjához kell csatlakoztatni, a kapcsolódó okostelefonos applikáció segítségével, így akár távolról is könnyedén hozzáférhetők az adott információk.

Mit monitoroz az okoscsatlakozó?

Vezetési adatok: valós idejű betekintés nyerhető a vezetői szokásokba, az alkalmazás listázza a túl erőteljes fékezéseket, a hirtelen gyorsításokat, az átlagsebességet és a korábban megtett útvonalakat. Mindez akár a szülőknek is segíthet abban, hogy ellenőrizzék a vezetni tanuló gyermeküket.

Helymeghatározás: ahogy az ma már elvárható, a Bouncie segítségével is folyamatosan nyomon követhető a gépjármű aktuális földrajzi helyzete, és ez a funkció egyfajta távfelügyeletként is működhet. A határok kijelölésével ugyanis a szülők távolról is láthatják, hogy a család fiatalabb tagjai merre autóznak, mikor lépnek be az előre meghatározott területre, vagy mikor hagyják el azt.

Gépjármű-diagnosztika: a készülék segítségével figyelemmel kísérhető az autó műszaki állapota, probléma észlelése esetén a rendszer azonnali riasztást küld a tulajdonos okostelefonjára, így megelőzhető, hogy a kisebb hibákból komolyabb baj legyen.

Biztosítással kapcsolatos információk: a rendszer a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás lejáratától kezdve a műszaki engedélyen át a regisztrációs matrica cseréjéig mindent nyomon követ, és figyelmeztet, ha eljön az ezekkel kapcsolatos ügyintézés ideje.

A kapcsolódó alkalmazás akár a család összes autójának az adatait is összesíti, és az appon keresztül útközben is hívható segítség, vagy küldhető riasztás.

Forrás: Autobody News