Okosautók: a Mojio felpörgeti a fejlesztéseket

Kapcsolódó cikkek

Okosautók: a Mojio felpörgeti a fejlesztéseket

Okosautók: a Mojio felpörgeti a fejlesztéseket

autó

1 perc

A kanadai Mojio 30 millió dollár támogatást nyert el, hogy felgyorsítsa a fejlesztéseit, és az eddigi, 5 országban való jelenlét után folytassa a globális terjeszkedést.

A cég bármely „buta” autót felokosító megoldásának segítségével eddig mintegy félmillió jármű vált netképessé, számolt be az adatokról Kenny Hawk ügyvezető igazgató. A magas szám oka szerinte az, hogy az emberek nem akarnak várni arra, hogy majd csak a következő autójuk férjen hozzá az értékes biztonsági és más fontos paraméterekhez. Hozzátette azt is, hogy 10-15 évet még kevésbé szeretnének várni az autósok, hogy esetleg önvezető gépkocsit vásárolhassanak. 

A szoftveripar lesz a nyertese az okosautók korszakának

Ezzel szemben a cégvezető szerint sokaknak megér havi 10-15 dollárt, hogy gyakorlatias, jól hasznosítható adatsorokat kapjanak, és így jobb döntéseket hozhassanak a család biztonságával, a vezetéssel vagy az autó karbantartásával kapcsolatban. A könnyen kezelhető WI-Fi hotspot pedig az okostelefonjuk adatforgalmát és akkumulátorát is kíméli. 

A Mojio egyébként idáig az egyetlen társaság, amely támogatást kapott a kanadai kormány által tavaly 100 millió dollárból létrehozott és a Kensington Capital által menedzselt BC Tech Fund-tól. Az alap célja, hogy az ország British Columbia tartományában dolgozó tech-startupokat anyagilag támogassa, ezzel is ösztönözve az innovációt.

Forrás: IoT Tech News