Adatbányász céget vett a PwC Magyarország

Kapcsolódó cikkek

Adatbányász céget vett a PwC Magyarország

Adatbányász céget vett a PwC Magyarország

big data

2 perc

A tanácsadó vállalat az akvizíciót követően még erőteljesebben fókuszál az adatalapú termékek fejlesztésére.

A Data Solutions Kft. tíz éve működő magyar hátterű cég, amelynek fő szolgáltatási területe a prediktív elemzések készítése, az adatbányászat, illetve adattárházak, adatpiacok létrehozása és elemzése. Az akvizíciót követően mintegy 15 fős szakértői csapattal bővült a pénzügyi tanácsadó vállalat magyarországi irodája.

„Az elmúlt években rengeteg IT-rendszert vezettek be az ügyfeleink, amelyek kiválasztásában, implementálásában mi is segítettük őket. A kiépített üzleti folyamatokat workflow motorokkal támogatják, ezáltal elképesztően nagy mennyiségű adat keletkezik náluk. A kérdés pedig az, hogy mi fog történni ezekkel az adatokkal, hogyan tudjuk segíteni az ügyfeleinket ezek felhasználásában annak érdekében, hogy például még színvonalasabb legyen az ügyfélkiszolgálásuk. Olyan képességet szerettünk volna megszerezni, amellyel hatékonyan tudjuk a keletkező adatokat kinyerni, feldolgozni, és a végén üzletileg releváns eredményeket kivonni belőlük. Ezáltal is elősegítve a megfelelő döntéshozatalt a szervezeteknél” – összegezte Kerekes Antal, a technológiai tanácsadási területért felelős cégtárs.

Az energetika és az államigazgatás felé is nyitnak

A két társaság 2016 óta stratégiai partnerként dolgozott közös projekteken. A PwC Magyarország technológiai tanácsadói a digitális stratégia kialakítását végezték, míg a Data Solutions munkatársai a többi között az ügyfélszegmentáció, a digitális affinitás és az új digitális szolgáltatások piaci potenciáljának értékelése területén támogatták a folyamatokat.

„A felvásárlás egy izgalmas lehetőség arra, hogy új üzleti területeken, szélesebb ügyfélkörben tudjuk kamatoztatni tudásunkat. Egyik fő célkitűzésünk, hogy a vállalati adatvagyon kiaknázását célzó szolgáltatásainkat a telekommunikációs és a pénzügyi szektoron kívül egyéb területeken is ismertté tegyük, így például az energiaszektorban és az államigazgatásban is” – mondta Oltyán Gábor, a Data Solutions Kft. korábbi ügyvezetője.

„Eddig is támogattuk ügyfeleinket innovatív szolgáltatásokkal, szoftverfejlesztéssel, robotizálással. Azzal, hogy házon belül is elérhető már az adatelemzési kompetencia, még hatékonyabban tudunk hozzájárulni a szervezetek növekedéséhez, a döntési folyamataik egyszerűsítéséhez és a piaci pozíciójuk erősítéséhez. Alapszolgáltatásaink számos területén is segít az adatelemzési tudás, legyen szó akár könyvvizsgálatról, vállalatértékelésről, beszállítók áfakockázat vizsgálatáról vagy éppen egy beszerzési folyamat felülvizsgálatáról” – tette hozzá Lőcsei Tamás, a PwC Magyarország júliusban kinevezett vezérigazgatója.