Védelem és túlélés: az IT-biztonság mindennél fontosabb

Kapcsolódó cikkek

Védelem és túlélés: az IT-biztonság mindennél fontosabb

Védelem és túlélés: az IT-biztonság mindennél fontosabb

biztonság

2 perc

Mesterséges intelligencia, blokkláncok és IoT-eszközök használata előtt a vállalatok inkább az erős kibervédelem kiépítésére koncentrálnak.

Az Oracle legújabb, technológiai trendeket vizsgáló felmérésében 4000 nemzetközi szenior vezetőt kérdeztek meg. A válaszadók 86 százaléka állította, hogy jelenleg a felhő biztonsága a legfontosabb technológiai kérdés számára, ami meghatározza a vállalata működését. Ezt követték az autonóm adatbázisok (78%) és a mesterséges intelligencia (75%).

Noha az IoT (Dolgok Internete), a blokklánc technológia és a chatbotok napjainkban folyamatos reflektorfényben vannak, de a válaszadók jóval alacsonyabb szintre értékelték ezeket a fontossági listán.

Az iparágban tevékenykedő válaszadók közül az IoT-eszközöket 70%-ra, a blokkláncokat 66%-ra, a chatbotokat pedig 57%-ra értékelték.

Felhőszolgáltatás és biztonság

Az üzleti vezetők 59 százaléka úgy gondolja, 3 éven belül a felhő biztonságára fog támaszkodni. 42 százalékuk szerint viszont 2021-re az autonóm adatbázisok jelentik a biztos pontot a vállalatuk működésében, ami ezen technológiának köszönhetően sokkal hatékonyabb lesz, és segít az emberi eredetű hibák elkerülésében.

„A vállalatok felismerték, hogy a kibervédelem a fennmaradásuk egyik alappillére. A működésük gyökeres átalakítását ígérő, új technológiák kiugró médiafigyelmet kaptak az elmúlt időszakban, ám ahogy azt a felmérésünk is mutatja, az iparág vezető szereplői elsősorban inkább az adatvédelemre fókuszálnak” – mondta Szuhai Gusztáv, az Oracle biztonsági megoldásokért felelős kereskedelmi vezetője.

„A magyarországi ügyfeleknél azt tapasztaltuk, hogy az üzleti vezetők egyre nagyobb érdeklődést mutatnak az olyan technológiák iránt, amelyek növelik a hatékonyságukat, illetve amelyekkel megújíthatják piaci stratégiájukat. Az új technológiákban rejlő lehetőségeket tehát felismerték a döntéshozók, ugyanakkor érzékelik a sérülékenység üzleti kockázatait is. Így olyan kiberbiztonsági megoldást szeretnének, ami azonnal teljes körű védelmet nyújt az adataik számára” – fejtette ki a szakember.

A felmérés 21 országra terjedt ki, amelyek a következők: Szaúd-Arábia, Thaiföld, Dél-Afrika, India, Dél-Korea, Szingapúr, Törökország, Új-Zéland, Németország, Egyesült Királyság, Spanyolország, Ausztrália, Egyesült Arab Emírségek, Lengyelország, Kína, Olaszország, Malajzia, Japán, Hollandia, Oroszország és Franciaország.