Az okosfogkefe választ adhat a fogas kérdésekre

Kapcsolódó cikkek

Az okosfogkefe választ adhat a fogas kérdésekre

Az okosfogkefe választ adhat a fogas kérdésekre

egészség

1 perc

Az Oral-B Genius X a mesterséges intelligenciát (AI) is beveti, hogy alaposabb legyen a fogmosás.

A 220 dolláros fogkefe Bluetooth-on keresztül csatlakozik a felhasználó okostelefonjához, a fogmosásra vonatkozó adatok pedig a kapcsolódó alkalmazásban tekinthetők meg. A művelet megkezdésekor automatikus időzítő indul el, majd az app lépésről lépésre mutatja a helyes technikát.

A beépített szenzorok segítségével az eszköz képes felismerni, ha valaki esetleg szó szerint túl nagy nyomást gyakorolna fogaira, vagy nem időzne el elég ideig egy adott részen.

A kapcsolódó információkat az érzékelők folyamatosan továbbítják az applikációnak, amely a Genius X AI algoritmus révén képes „megmondani”, hol kell alaposabban fogat mosni. Sőt, a tisztítás végén még osztályozza is a fogmosási technikát. Kérdés, ez mennyire nyeri majd el a felhasználók tetszését.

Nem ez egyébként a gyártó első okos, világhálóra csatlakoztatott modellje. A vállalat még 2014-ben dobta piacra Bluetooth-kompatibilis fogkeféjét, amely fogorvos segítségével volt programozható. A Genius-sorozat 2016-ban debütált, de mostanáig az okostelefon kameráját is használni kellett a fogmosás nyomon követéséhez. Ez egyrészt nem volt olyan egyszerűen kivitelezhető, másrészt egy idő után zavaróvá is válhatott.

A Philips Sonicare és a Kolibree már évek óta kínál a Genius X-hez hasonló termékeket. Utóbbi segítségével szó szerint játék a fogmosás. Az Onvi Prophix pedig felvételt készít a száj belsejéről. Ugyanakkor ezek sem olcsó darabok, bár a Kolibree és a Colgate közös darabja „csak” 99,95 dollárba kerül.

Az már persze más kérdés, mennyien hajlandók ennyi pénzt (és időt) áldozni a fogmosásra.

Forrás: