Mitől lesz intelligens a kulacs?

Mitől lesz intelligens a kulacs?

Mitől lesz intelligens a kulacs?

egészség

2 perc

Manapság már szinte mindennek létezik „smart” változata, így a világítás, az ajtócsengő, a kávéfőző, a hűtő vagy a karóra is lehet okos, és a választék egyre csak bővül. Az intelligensnek mondott kulacs elsőre talán kissé bizarr ötletnek tűnhet, ám vannak hasznos funkciói.

A USA Today újságírója úgy döntött, hogy tüzetesebben körülnéz a felokosított kulacsok piacán. A tesztelés során három drágább darabot próbált ki, hogy megvizsgálja az IoT-technológiával megspékelt eszközök gyakorlati hasznát. A kulcskérdés az volt, hogy vajon a beépített technológia tényleg több vízfogyasztásra ösztönzi-e az embereket. A „kakukktojás” egy analóg nyomkövetővel ellátott vizespalack volt, melyet összehasonlításképp vontak be a folyamatba, hogy lássák, valóban szükség van-e digitális technikára, vagy pedig ehelyett megteszi-e egy szimpla tárcsa.

Jól vizsgázott az Ozmo

Összességében elmondható, hogy az Ozmo elnevezésű okospalack teljesítette a vállalását, mivel képes motiválni arra, hogy több vizet igyon a tulajdonosa napközben. Teszi mindezt a kapcsolódó applikáción keresztül, amely minden egyes elfogyasztott korty után automatikus frissítést végez.

Samantha Gordonnak, a tesztelést végző újságírónak több okból kifolyólag is ez a darab lett a kedvence. Szerinte a formatervezés „bájosan modern”, és a termék több színben is elérhető. A vonatkozó beállítások és a telefonnal történő (Bluetooth-on keresztüli) szinkronizálás nagyon gyorsan megtörténik, valamint intuitív és jól megtervezett az alkalmazás. A kulacs egyébként fénnyel és rezgéssel figyelmezteti a felhasználót a nap folyamán, amikor ideje vizet innia.

Természetesen ettől még ez a termék sem tökéletes: hiányossága például, hogy a figyelmeztetést maga a palack, nem pedig az app küldi, továbbá a kulacs nem tisztítható mosogatógépben. További hátránya, hogy a teteje túl könnyen kinyitható és nem is záródik tökéletesen.

A cikk folytatását itt olvashatja el.