A sószóró sem ússza meg a felokosítást

Kapcsolódó cikkek

A sószóró sem ússza meg a felokosítást

A sószóró sem ússza meg a felokosítást

még több IoT

3 perc

A hangvezérléssel irányítható Smalt megőrölni ugyan nem képes a sót, viszont másban hasznos segítség lehet az asztalon.

Az okostelefon vagy az Amazon Alexa segítségével hangvezérelhető Smalt nevét a smart (okos) és a salt (só) rövidítéséből kapta. A készülék gasztronómiai élményt kevésbé nyújt, de eredeti funkciójának annyiban tesz eleget, hogy pontosan olyan mennyiségű sót tud adagolni, amennyit a kapcsolódó alkalmazáson keresztül a felhasználó „megrendelt”.

Az eszköz első ránézésre talán kevésbé hasonlít egy hagyományos sószóróhoz, beépített Bluetooth-hangszórójának köszönhetően például képes zenét lejátszani és különböző színekben pompázó hangulatvilágítást biztosítani.

Az okosotthonok legfurcsább kiegészítői

A készülék újratölthető elemekkel működik, és egy feltöltéssel legfeljebb négy órán keresztül működtethető. Használható okostelefonnal vagy anélkül, és olyan különböző korszerű sóadagolási módszereket alkalmaz, mint a szórás, a csipet vagy az öntés.

Arra viszont érdemes figyelni, hogy a hangulatvilágítás beállítása és a „sókövetés” csak az applikáción keresztül érhető el. A készülék tetején található LCD-kijelző segítségével érintéssel ugyanakkor beállítható néhány funkció. A Verge tesztelője hiányosságként említette, hogy sóőrlésre nem képes a Smalt, így szerinte mindenképpen érdemes finomra őrölt vákuumsót használni.

A kapcsolódó Indiegogo-kampányban eddig a kitűzött 25 ezer dolláros támogatás több mint harmada gyűlt össze. A termék ára 199 dollár (körülbelül 52 ezer forint) lesz, most viszont akciósan ennek feléért, 99 dollárért márciusi szállítással előrendelhető. Az viszont egyelőre még kérdéses, hogy a kampányból hátralévő bő két hét alatt egyáltalán összegyűlik-e a támogatáshoz szükséges összeg.

Forrás: The Verge