A krónikus munkaerőhiány az Ipar 4.0-t is lassítja

Kapcsolódó cikkek

A krónikus munkaerőhiány az Ipar 4.0-t is lassítja

A krónikus munkaerőhiány az Ipar 4.0-t is lassítja

gyártás

1 perc

A hazai cégek reálisan látják a saját digitalizációs képességeiket és szintjüket. Jelentős lemaradás tapasztalható az alapszintű digitális megoldások alkalmazásában, ugyanakkor a technológiaváltó támogatások, a tudás gyakorlati megosztása – például a Modern Mintaüzem Program – és a digitális tematikájú képzések is érdemi előrelépést hozhatnak – összegezte kutatását a Makronóm Intézet.

„Bár a vállalatvezetők kétharmada ismeri, érti az ipari digitalizáció, az Ipar 4.0 fogalmát, ennek ellenére csak negyedük alkalmazza ezt a gyakorlatban. A kutatás egyik fontos megállapítása, hogy a lemaradás elsősorban a termelési folyamatokban látszódik. Ez azt is jelenti, hogy nem a gépek beszerzésével van probléma, hanem többnyire azok működtetése okoz gondot. Az ipari digitalizációnak az egyik legnagyobb kihívása a megfelelő szakember megtalálása. Az üzleti döntéshozóknak tehát már nem arra van szüksége, hogy mennyiségi embereket állítsanak a gépek mellé, hanem olyan szakképzett és tudással rendelkezőket, akik az automatizált gépet, a dolgok internetét, vagyis az IoT-t tudják alkalmazni, és értik is egyaránt" – fejtette ki Purczeld Eszter, a Makronóm Intézet vezető elemzője a Trend FM Nap Vendége műsorában.

Okosgyárak és mintaüzemek élesben

Az interjúban szó volt arról is, hogy bár a munkavállalókat hosszabb időre lefoglaló képzésekre kisebb a nyitottság, de a cégvezetők pozitívan ítéltek meg a gyakorlati tudást támogató kezdeményezéseket, így például a Modern Mintaüzem Programot. Ennek a lényege, hogy a döntéshozók olyan vállalatoknál nézhetnek körül, ahol magas a digitalizáció fok, alkalmazzák például a mesterséges intelligenciát, az IoT-t, specializált rendszereket, egyedileg kialakított folyamatokat. További részletek és ipari, vállalati trendek a Trend FM interjújában, a műsorvezető Lakatos László.