5 tipp, hogyan tegye okosabbá az otthonát

5 tipp, hogyan tegye okosabbá az otthonát

5 tipp, hogyan tegye okosabbá az otthonát

kereskedelem

2 perc

Bizonyára sokan emlékeznek még a Jetson család című amerikai rajzfilmsorozatra. Pár évtizede teljesen futurisztikusnak tűnhettek a mesében megjelenő technológiai megoldások, mára azonban sokat változott a helyzet.

Bár repülő autókkal vagy robot szobalányokkal még ma sem találkozhatunk, az intelligens otthon fogalma már egyáltalán nem ismeretlen a fogyasztók és a cégek előtt.

A Moen konyhai és fürdőszobai kiegészítőket gyártó cég tanulmánya – a társaság profiljához hűen – elsősorban az okoskonyhákat és az ehhez kapcsolódó fogyasztói igényeket vizsgálta. 

Íme, 5 tipp a „felokosításra”:

1. A vállalat kutatása szerint a válaszadók harmada a konyhában tölti fel a különféle okoseszközeit. A beépített, vezeték nélküli töltőkkel ellátott konyhapultokon mindez sokkal egyszerűbben és kényelmesebben megoldható, a beépített USB-elosztót tartalmazó dokkolóra és töltőre pedig egy időben több készülék is csatlakoztatható.

2. A fogyasztók konyhai kívánságlistájának első helyén az érintés nélkül működő csaptelepek állnak. Ez nem meglepő, hiszen a kézjelzésre reagáló csap nagyban megkönnyíti a konyhai munkát. 

A Nest újabb lökést ad az okosotthonok terjedésének

3. Szeretne távolról is ránézni a háztartási gépeire? A Whirlpool „hatodik érzék” elnevezésű berendezései már távoli hozzáférést is biztosítanak, az okoskészülékekre letölthető alkalmazással pedig szabályozható például a hűtőszekrény hőmérséklete, vagy azonnal látható, ha befejeződött a mosás.

4. A szobáról szobára vitt zenelejátszók kora már régen lejárt, a vezeték nélküli hangszórókkal ellátott intelligens hifikkel könnyedén egyesíthető a digitális zenei gyűjtemény. A Sonos hangszórók például bármilyen okoseszközről irányíthatóak, a lejátszott zene pedig a lakás minden szegletében jól hallható.

5. Az új csatlakoztatott LED izzókkal egy csapásra megváltoztatható a nappali vagy a hálószoba hangulata, hiszen akár mobilról is bármikor variálható a szín, és állítható a fényerő. Kutatások is alátámasztják, hogy a világítás képes befolyásolni a hangulatot, a produktivitást és a terhelhetőséget, így ha van rá lehetőség, érdemes a munkához, pihenéshez igazítani a fényviszonyokat. 

Forrás: Ellwood City Ledger