IoT-kisokos: csatlakozzon okosan a Dolgok Internetéhez

IoT-kisokos: csatlakozzon okosan a Dolgok Internetéhez

IoT-kisokos: csatlakozzon okosan a Dolgok Internetéhez

kereskedelem

2 perc

A szakértők egybehangzó jóslata alapján az évtized végére világszerte 50 milliárd készülék csatlakozik majd egymáshoz a Dolgok Internetén keresztül.

A Dolgok Internete (Internet of Things) egy folyamatosan bővülő piacot jelent. A gazdasági és pénzügyi adatok összegyűjtésére szakosodott Bloomberg várakozásai szerint az IoT a közeljövőben egy 19 trillió dolláros piaccá növi ki magát.

Ma már nem kell mélyen a pénztárcába nyúlni, hogy a Dolgok Internetéhez csatlakozó termékkel kápráztassa el vásárlóit. Az új alkalmazások könnyedén megfizethetőek, az érzékelők és egyéb alkatrészek kellőképpen kis méretűek és olcsóak ahhoz, hogy bármilyen készülékbe be lehessen őket szerelni.

Az IoT alapjaiban változtatja meg az emberek életmódját. A gépek közötti kommunikáció segítségével a fogyasztók távolról is irányíthatják a háztartásukban található berendezéseket. A felhasználók egyebek közt azonnali utánpótlást rendelhetnek, ha egy étel vagy ital kifogyott a hűtőből, de az energiaszámlán is sokat lehet spórolni az összekapcsolt készülékek segítségével.

A Dolgok Internete egészen új szintre emeli a fogyasztói tudatosságot, hiszen a felhasználók számtalan olyan adat birtokába jutnak, amelyek korábban nem álltak a rendelkezésükre. A vásárlók például megtudhatják, hogy aznap hány kalóriát égettek el, vagy hogy mennyire aludtak jól az előző éjjel. Ráadásul az okostelefonokra küldött praktikus tanácsokat követve megváltoztathatják és javíthatják ezeket az értékeket.

Az okosautók már ott gurulnak az utakon. Napjainkban a benzinnel működő járművek helyét egyre inkább átveszik az elektronikusan feltölthető kocsik, az autógyártók számára ez a legújabb szabvány.

Az új technológiáknak köszönhetően létrejövő adathalmaz csak az elemzések révén válik valóban hasznossá a vállalatok számára.

A felhőalapú szolgáltatások segítségével is megfelelően lehet rendszerezni a beérkező új információkat. Ezek az eszközök, programok képesek az adatok összeolvasztására és elemzésére, miközben folyamatosan gyűjtik a valós idejű információkat a világ minden pontjáról.

Ha a Dolgok Internetéhez csatlakozó készülék fejlesztésébe kezd, akkor soha ne tévessze szem elől a megfelelő biztonsági háló kiépítésének fontosságát.

A távközlési szolgáltatókon a világ szeme. Az Internet of Things rendszerében a különböző mobiltechnológiák segítségével kapcsolódhatnak az új készülékek és termékek, ezért a lehető legkörültekintőbben érdemes kiválasztani a megfelelő szolgáltatót.

Forrás: The Internet of Things for dummies