NFC-s söralátéttel rukkolt elő egy amerikai sörfőzde Kevesebb sorban állás és több házhoz szállítás – ez volt az Amplified Ale Works bár célja. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/2935/articles/20170629124236/sor-kanikula.jpg

NFC-s söralátéttel rukkolt elő egy amerikai sörfőzde

2017. július 3. 13:40
2'
A 21. század egyik hasznos vívmányára, az NFC-re is szükség volt ahhoz, hogy a bárok egy olyan hétköznapi problémára találjanak megoldást, mint a hosszú sorban állás.

Az Amplified Ale Works bár és sörfőzde továbbgondolva az NFC-ben (kis hatótávolságú kommunikációban) rejlő lehetőségeket olyan platformot hozott létre vendégei számára, melyen keresztül akár házhozszállítást is kérhetnek. A rendelés a válogatással és a mobil kezelésével együtt is kevesebb, mint egy percet vesz igénybe.

Íme, a sörbarát okoshűtő

A cég passzív eszközként a saját söralátéteit használja, melyhez a mobileszközt hozzáérintve egy adott oldalra juthat az ügyfél, ahonnan könnyedén meg tudja rendelni kedvenc sörét akár otthon, a kanapén ejtőzve is. Az újdonságot a cég a Thinfilm NFC-kommunikációra szakosodott fejlesztőcéggel közösen alkotta meg.

Az Amplified számos népszerű sörtípussal foglalkozik, és San Diegói üzletében rengeteg ember fordul meg naponta, így a sorbanállás sem ritka. Ennek csökkentésére először egy webshopot hoztak létre, ami önmagában azonban kevésnek bizonyult volna az új rendelési lehetőség felfuttatásához.

A Thinfilm megoldása kombinálja az IoT (Dolgok Internete) és a felhőszolgáltatások előnyeit. A fejlesztés célja, hogy erősítse a digitális elköteleződést, miközben értékes adatokat is gyűjt. Alex Pierson, a bár menedzsere elmondta, hogy a vendégek nagyrészt a városon kívülről érkeznek, és a söralátét lehetőséget ad számukra, hogy miután elhagyták a vendéglátóhelyet, otthon is könnyen megrendelhessék a kedvenc italaikat.

Davor Sutija, a társaság ügyvezetője hozzátette, hogy a sörfőzde által támogatott innovatív megoldások az új lehetőségek keresése mellett azért is fontosak, mert a kisebb kézműves sörök elterjedésével egyre élesebbé vált a verseny.

Forrás: GlobeNewswire

A figyelmébe ajánljuk:

Segítség a tudatos alkoholfogyasztásban

A karpánt a bőrön keresztül folyamatosan képes mérni a véralkoholszintet. Így folyamatosan nyomon követheti a viselője alkoholfogyasztását, sőt akár azt is, mikorra józanodik ki.

NFC a patikában

Van, ahol már okostelefonon is könnyen, gyorsan megtekinthető a betegtájékoztató, de a vásárló a felhasználási javaslatokon túl akár véleményeket és kutatásokat is olvashat.
Olvasson még a témában:

Üzleti döntéseket támogat a Vodafone M2M-megoldása

A Musette világszerte több mint 30 üzlettel rendelkezik, ezekből kettő Budapesten található. Az európai cipő- és táskamárka üzleti folyamatainak kézben tartását az Intechsys és a Vodafone közös M2M-megoldása is támogatja a látogatószám nyomon követésével.